ZEILEN OP ZEE – Originele waterpret op de Noordzee

Wanneer we op de pier lopen kan ik het niet laten om bij het zien van de jachten die er aangemeerd liggen, te gaan fantaseren over een langdurende zeiltocht. Pascale Naessens achterna. Maar dan zonder het extreem gezonde eten.

Het is ook daarom dat ik op een dag besloot: ik koop me een hoed, een bikini (allee, een badpak want ik ben geen bikini-mens), een fles cava en ik boek een tocht met een zeilboot voor een dag. Kwestie van een eerste stap te zetten naar mijn zeiltocht over de continenten heen.

En zo boekten we met een groep vrienden een tocht met de zeilboot op de Noordzee onder leiding van schipper Jos.

Het zeilschip was prachtig, de zee rustig (gelukkig, want een hele dag overgeven is nu ook niet het ideale) en de zon scheen heerlijk.

Schipper Jos wijdde ons in het vak in en zo mocht ieder om beurt ook eens sturen. Was je niet aan het sturen, kon je gewoon op de boeg gaan zitten om je voetjes in het water te laten bengelen. Wat wil een mens nog meer?

We meerden even aan in Cadzand, waar we een hapje aten, om daarna terug de zee op te gaan. Onderweg stopten we ook even voor een plonsje in de zee.

We waren allen een beetje jaloers op schipper Jos, een zalige man trouwens, toen we terug moesten aanmeren, want hé, die mocht de dag erna alweer de zee op.

Het wordt misschien toch eens tijd die zeiltocht rond de wereld te beginnen plannen?

NEED TO KNOW

  1. Huur de boot met enkele vrienden. Dat maakt de beleving des te leuker.
  2. Ontbijt stevig! Dan word je minder snel zeeziek. Er bestaan ook bandjes tegen de misselijkheid die je kan gaan halen in de apotheek. Voorzie ook zeker een plastic zakje en natte doekjes in geval er toch iemand ziek zou worden.
  3. Zorg voor een flesje cava en voel je even de kings and queens of the sea.
  4. Neem je zwempak, zonnecrème en een extra handdoek mee. Als de zee het toelaat, kan je immers de zee in om te zwemmen.

MEER INFO

Actuele prijzen en een mailadres om een zeiltocht te boeken vind je hier:

Zeilen op zee

zeilen op de Noordzee  zeilen op zee  Cadzand originele uitstapjes zwemmen in zee origineel leven
zeilen op de Noordzee zeilen op zee Cadzand originele uitstapjes
zeilen op de Noordzee zeilen op zee Cadzand originele uitstapjes zwemmen in zee

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.