WORKSHOP INITIATIE SUPPEN – Windsurfclub Alleman vzw Hombeek

Suppen en de zomer. Iets dat bij ons – net als aardbeien en slagroom – onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Zeker nu het weer van de laatste dagen vergelijkbaar is met de huidige coronacijfers. Als in stijgend dus.

Maaaaaar … vandaag verloopt het suppen iets anders dan anders. Want waar normaal zoonlief bij op het sup board van manlief kruipt, zal hij vandaag zijn eigen plank krijgen. Hij is immers op een leeftijd gekomen dat shirts met dinoprints, kijken naar de broers Kratts en meesuppen op de plank van je papa not done zijn.

En daarom gaan we vandaag naar de Eglegemvijver in Hombeek. Want daar kan je een supplank en uitrusting huren en, indien gewenst, ook deelnemen aan een workshop initiatie sup. Top en net wat we nodig hebben.

En there he goes. Met een hoeveelheid zelfvertrouwen en elegantie die ik nooit zal bezitten.

Hij wordt groot, dedoeme.

NEED TO KNOW

  1. Windsurfclub Alleman vzw organiseert workshops IkSup waarbij je, onder leiding van een instructeur, in drie uurtjes tijd, het suppen aangeleerd krijgt.
  2. Kan je al goed suppen, maar heb je geen eigen SUP board? Dan kan je deze hier – inclusief peddel en reddingsvest – voor een dag ontlenen en dit voor slechts 25 euro.
  3. Om de ingang van de windsurfclub te vinden, typ je het adres in je gps in en rij je deze straat af tot je bij een bareel komt die de weg afsluit. Parkeer je langs het weggetje en loop het weggetje achter de bareel verder af tot je aan de windsurfclub komt.
  4. Wees niet bang om rond te vijver op zoek te gaan naar leuke picknick – en aanmeerplaatsjes want deze liggen vaak verborgen tussen het groen. Zo hadden wij ons zo gesetteld op een mini – strandje met een inhammetje vol bomen waar je een hangmat in kwijt kon.
  5. Maak er een totaalbeleving van en voorzie een picknick, picknickdeken, hangmat, zonnecrème en zwemvest.
  6. Op zoek naar andere leuke plekjes om te suppen? Lees dan zeker ook onze reportage over de Biesbosch, een magische plek waar we twee jaar geleden gingen suppen.

MEER INFO

Windsurfclub Alleman vzw

INITIATIE SUP SUBOARD EGLEGEMVIJVER MECHELEN HOMBEEK SUPPEN STAYCATION (4)
INITIATIE SUP SUBOARD EGLEGEMVIJVER MECHELEN HOMBEEK SUPPEN STAYCATION (2)
INITIATIE SUP SUBOARD EGLEGEMVIJVER MECHELEN HOMBEEK SUPPEN STAYCATION (7)
INITIATIE SUP SUBOARD EGLEGEMVIJVER MECHELEN HOMBEEK SUPPEN STAYCATION (10)
INITIATIE SUP SUBOARD EGLEGEMVIJVER MECHELEN HOMBEEK SUPPEN STAYCATION (8)
INITIATIE SUP SUBOARD EGLEGEMVIJVER MECHELEN HOMBEEK SUPPEN STAYCATION

Dank je lieve Jessie en Kristof voor de hulp bij het suppen en het aanwijzen van het meest schattige picknickplekje aan het water!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.