WINTERGROENE WANDELING – Originele wandeltocht in Heppenbach

Je hebt bosmensen en zeemensen. Ik ben eerder een bosmens. Te lang zonder groen en ik kom niet tot rust.

Omdat mijn lichaam tijdens deze koude winterdagen naar groen snakt, besluiten we het bos in te trekken. Deze keer kiezen we voor een bos met kunstwerken en bosweetjes hier en daar. Kwestie van onze zesjarige ook te voorzien van het nodige entertainment.

We parkeren de auto en beginnen aan onze tocht. Vrijwel onmiddellijk botsen we op een reuzengroot hert (waar we proberen opklimmen en net niet afvallen) en een glazen huis te midden van het groen. Geregeld stop je om een opdracht uit te voeren, een kunstwerk te bekijken of te genieten van de rust om je heen. We analyseren ergens de voetafdrukken van de dieren die hier leven, zien hoe ver ze kunnen springen, leren de dieren kennen die hier wonen en horen in de geluidshut van het bos naar de geluiden van het bos. s’ Avonds zou ik hier niet echt willen zitten. De film ‘Blair Witch-project’ is duidelijk nog steeds niet verwerkt. Maar nu in het daglicht is het hier prachtig.

We lopen een 3 à 4 uur (op ons gemak) door het bos en komen voldaan terug aan bij de auto. We zijn het erover eens: onze batterijen zijn terug opgeladen.

NEED TO KNOW

  1. Dit is echt een wandeling om te maken met kinderen. Door het interactieve karakter blijven ze de hele tocht geprikkeld.
  2. Zoek op het net naar Waldlehrpfad Heppenbach. In de gps geef je 4771 Amel in. Hier bevindt zich het startpunt. De rest van de wandeling staat erg goed aangegeven.

MEER INFO

natuur- en kunstbelevingspad

bomen bos wandeling heppenbach
waar wonen dieren bos wandeling heppenbach
chambre a arles van gogh kuntst nagebouwd in bos heppenbach
houten hert bos wandeling heppenbach
One comment Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *