VIRTUAL REALITY MET KINDEREN – VR voor kids Moeskroen en Stabroek

Renze was jaloers. Stikjaloers. Waarom mag papa gaan VR gamen en ik niet? Het pruillipje, het ‘papa mag alles’-zinnetje en het duidelijke gezucht met een plof in de zetel dat hier op volgde, moesten zijn vraag nog wat kracht bij zetten.

Wat hij niet wist, was dat ik voor hem de voorbije weken op zoek was gegaan naar VR parken die ook kindvriendelijke games aanbieden. Het zombies afschieten slash aliens doden slash vechten tot je erbij neervalt, zag moederlief immers niet zitten (althans niet tot zijn 25ste).

Omdat ik hem naast het laten zien van theaterstukken en kunsttentoonstellingen ook gewoon een ketje van zijn tijd wil laten zijn, had ik besloten hem toch ook bij dit soort uitstapjes te betrekken.

En zo ging ik op zoek naar parken waar zowel ouders als kinderen aan hun trekken komen. En warempel, ze bestaan. No pruillipjes today!

Van alle parken die we bezochten, sprongen twee parken in hun combinatie kind/volwassenen er echt uit. Ik licht ze even toe.

THE GRID – STABROEK

Volwassenen halen onder andere hun hart op aan een zombiespel (geen VR zonder zombies, nietwaar). Positief aan deze game is dat er veel variatie in de verschillende zombies en omgevingen zit, dat wanneer je op de zombies schiet, je ziet waar ze geraakt zijn en dat er interactie met de omgeving is (op knoppen duwen om een lift te doen starten …)

Kinderen kunnen kiezen uit Angry Birds, een kok in de keuken die verschillende menu’s moet maken, Fruit Ninja … Kortom, games aangepast aan de leeftijd.

Extra pluspunt aan deze VR ruimte: je kan als toeschouwer volgen op een scherm. Dat maakt het wachten net iets aangenamer … en je kan als bezorgde mama toch een oogje in het zeil houden.

VR PARK MOESKROEN

Dit park is gigantisch en je hebt hier echt waar voor je geld. Het bevat immers 6 speelruimtes met verschillende speelmogelijkheden: een labyrint waar je in teams tegen elkaar strijdt, een ruimte waar je een aanval door aliens moet zien te overleven, een ruimte waar je op een moto een ritje maakt door een virtuele ruimte, een gamehal met verschillende korte spelletjes (circus, Spiderman, duik in de zee), een sportieve ruimte waar je aan de slag gaat met interactieve VR spelletjes en een ruimte waar je 2 robots tegen elkaar moet laten vechten.

Manlief ontdekte alle ruimtes, zoonlief kon enkel deelnemen aan het motorritje, de sportieve ruimte en de gamehal.

NEED TO KNOW

  1. Dit is het ultieme cadeau voor een goed rapport.
  2. Niet aan te raden voor kinderen onder de 7 jaar.
  3. Als je zelf snel wagenziek wordt, ga dan in Moeskroen NIET op de virtuele moto … gênant … ik kan het weten ….
  4. In Moeskroen doe je er goed aan op te splitsen. Zo heb je een maximum aan speeltijd. Hou hier en daar ook rekening met wachttijden.

MEER INFO

VR park the grid angry birds katapult
VR park the grid virtual first person shooter zombie game
VR park the grid zombie survival virtual game
virtual park moeskroen race motor bike
virtual park moeskroen active VR
2 comments Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.