KID’S EXPERIENCE DAY – ‘Hartje Zomer’ origineel beleven in De Schorre in Boom

Al een tijdje speelde ik met het idee om een ‘kid’s experience day’ – als in een dag bomvol kinderactiviteiten met hetzelfde effect als een sugar rush, maar dan zonder de suikers – voor zoonlief te organiseren.

Want ik wou zoonlief laten voelen dat hij – ondanks mijn gezaag tijdens de lockdown over taken die niet af geraakten of over onderbroeken die hun weg naar de wasmand niet vonden – nog steeds enorm geliefd is.

Dus toen de vraag kwam of we het gigantisch aanbod aan zomerse activiteiten – onder de noemer ‘Hartje Zomer’- in De Schorre eens wilden gaan uittesten, aarzelden we geen seconde. Want zo kon mijn ‘kid’s experience day’ alsnog werkelijkheid worden!

And boy oh boy … wat voor een dag was dat! Want De Schorre voorzag de boys – zoonlief en zijn vriendje – van het soort kinderpret waarbij ze zodanig glimlachten dat hun kaken er twee dagen later nog pijn van deden.

Starten deden we met de waterfiets waarbij het al snel duidelijk werd dat zoonlief mijn sportgenen heeft geërfd aangezien we meer de oevers dan het water zagen. Al had dit geen effect op de pret die ze hadden bij het – voor- en achteruit – vaarplezier in combinatie met de ikgauitdebootvallen paniek in mijn eigen ogen.

de schorre activiteiten staycation maison slash waterfietsen
de schorre activiteiten staycation maison slash aquablu

Na het waterfietsen schakelden we over op gocarten. Ook ik. Zo konden we onmiddellijk het volledige domein verkennen, wisten we waar onze volgende activiteiten zich bevonden en het was van oh zalig want dit was de eerste sport in mijn leven waarbij ik geen complete dimwit leek. En ja, we waren zelfs lichtjes teleurgesteld toen we onze gocarts opnieuw dienden in te leveren. Want 4 wielen gaan toch wel echt sneller dan twee voeten.

de schorre activiteiten staycation maison slash gocart
de schorre activiteiten staycation maison slash go-cart

Na deze twee activiteiten gingen we –  voorzien van een door De Schorre rijkelijk gevulde picknickmand – eten op het meest Instagrammable plekje – lees: stilstaand water omgeven door waterplanten, eendjes en gelegen aan de rand van een bos – van De Schorre.

de schorre activiteiten staycation maison slash picknick

In de namiddag bedwongen we eerst de skateramp en het 300 meter lange hinkelpad om ons daarna aan te sluiten bij de trollenvertelling waar een verteller ons meenam in het magische verhaal van Nora, de trol met een zwak voor wenende bomen.

de schorre activiteiten staycation maison slash skatepark
de schorre activiteiten staycation maison slash hinkelen
de schorre activiteiten staycation maison slash hinkelpad
de schorre activiteiten staycation maison slash trollenwandeling
de schorre activiteiten staycation maison slash trollenvertelling

Na de vertelling vervolgden we ons programma en gingen we in de bossen van De Schorre op zoek naar de zes andere, behoorlijk verstopte, trollen waarbij het vinden ervan bij ons zorgde voor de nodige YES – momentjes.

de schorre activiteiten staycation maison slash trollen
de schorre activiteiten staycation maison slash zeven trollen
de schorre activiteiten staycation maison slash kunst in de schorre
de schorre activiteiten staycation maison slash reuzen

Afsluiten van de dag deden we met een portie mini-golf en – onze favoriet – het barrevoetenpad.

activiteiten staycation maison slash midgetgolf
de schorre activiteiten staycation maison slash mini golf
de schorre activiteiten staycation maison slash blotevoetenpad
de schorre activiteiten staycation maison slash barrevoetenpad
de schorre activiteiten staycation maison slash modder
de schorre activiteiten staycation maison slash barrevoetenpad schorre
de schorre activiteiten staycation maison slash blotevoetenpad (2)

Het was een dag om in een herinneringendoosje te steken. Zo kan zoonlief, als hij oud en versleten is, nog altijd even terugblikken op deze fantastische dag uit zijn jeugdjaren.

Well done, De Schorre. Well done.

NEED TO KNOW

  1. ‘Hartje Zomer’ is een initiatief van De Schorre en Tomorrowland dat erop gericht is je eigen staycation grandioos te maken. Zeg dus maar dag met het handje tegen de ‘Ik verveel me!’ – driftbuien van je bende ongeregeld want hier vind je voor ieder wat wils bezigheden. 
  2. Stel je eigen ‘kid’s experience day’ samen uit het aanbod dat je kan vinden op onderstaande link. Onze toppers? De trollenvertelling en -zoektocht in combinatie met de picknick en het barrevoetenpad omdat we deze activiteiten de prachtigste ervaringen om je kinderlijke verwondering weer wat aan te wakkeren, vonden. Reken voor de trollenvertelling ongeveer een 15 minuten en voor de trollenzoektocht een kleine 45 minuten.
  3. Wil je de dag nog feestelijker maken? Onthul dan de activiteiten van je eigen ‘kid’s experience day’ pas op het laatste moment en dit aan de hand van enkele zelfgemaakte rebussen.
  4. Het picknickplekje dat je op onderstaande foto’s ziet ligt aan het water dicht bij de klimmuur van Intense Boom. Volg hier aan je rechterkant het bospad en je komt vanzelf op dit prachtige picknickplekje uit. Ga je voor de picknickmand van De Schorre? Neem dan wel je eigen picknickdekens mee.
  5. Staat de trollenwandeling en – zoektocht op je planning? Neem dan zeker laarzen of stevige wandelschoenen mee. Het kan in het bos zelf immers serieus glad zijn.
  6. Wil je voor het barrevoetenpad gaan? Plan dit dan in op het einde van je dag en voorzie ook een extra handdoek. Het wassen van je voeten is mogelijk op het einde van de wandeling waar de organisatoren kraantjes voorzagen om je vieze moddervoeten opnieuw om te toveren tot normaal uitziende voeten. 

MEER INFO

De Schorre

Dank aan Maison Slash dat we deze reportage mochten gaan maken.

de schorre activiteiten staycation maison slash
de schorre activiteiten staycation maison slash rebus
One comment Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.