TIKIBAD – Origineel waterpretpark in Wassenaar (NL)

Verkoeling is alles wat we nodig hebben tijdens onze zuiderse zomers van de laatste jaren. En daar hoort een waterpark nu eenmaal bij. Zeker als je kinderen hebt. Want na elk bezoek word je altijd plotsklaps bejubeld als ‘de coolste en allerbeste mama die de beste uitstapjes organiseert’. Dus alleen daarom al moet je dit inplannen, nietwaar?

Tikibad is een buitenbeentje als het op waterparken aankomt. De glijbanen die je hier ziet, zag ik tot op heden nergens anders.

Met 21 verschillende glijbanen, een Playa-waterpark voor de kleintjes en een buitenwaterpark ontbreekt het ook niet aan veelzijdigheid. Dus zowel de waaghals (manlief), als de kleine kindjes (zoonlief) als de geen van beiden (ikzelf) komen hier aan hun trekken.

Het meest impressionante vind ik de Cycloon (glijbaan die uitmondt in een trechter waar je in rondtolt alvorens je in het water valt), de Triton (een glijbaan met een driedubbele cone), de Pelikaanduik (een vrije val glijbaan) en de X-stream (glijbaan met een valluik). Manlief deed ze uiteraard allemaal.

Zoonlief en ikzelf hielden het bij het Playa-waterpark, het golfslagbad, de iets rustigere glijbanen en de Lazy River.

En het leukste van alles? Een hele dag overheerlijk afkoelen!

NEED TO KNOW

  1. Wij combineerden Tikibad met het aangrenzend pretpark (zelfde ingang) Duinrell. Hier vind je meer dan 40 attracties, waarvan de meeste gericht zijn op gezinnen/kinderen. Waaghalzen komen hier iets minder aan hun trekken, maar die kunnen dan wel een leuke tijd met hun gezin beleven.
  2. Wij lieten het zwemgerief in de auto en gingen het pas halen vanaf het ogenblik dat we naar Tikibad gingen. Anders moet je hier een hele dag mee rondzeulen.
  3. Kinderen onder 120cm of zonder zwemdiploma moeten verplicht een drijfmiddel dragen. Wij vonden het onze in de Decathlon bij het zwemgerief.
  4. Voor waterratten is dit een plaats waar je geweest moet zijn.
  5. Aan het domein is een vakantiepark waar je kan overnachten. Speciaal voor diegenen die meerdere dagen waterpret willen.

MEER INFO

Actuele openingsuren en tarieven vind je hier:

tikibad cycloon trechter originele glijbaan waterpark duinrell wassenaar
Glijbanen tikibad origineel uitstapje waterpark
Glijbanen tikibad origineel waterpark nederland
Klimmen in attractiepark duinrell originele uitstap
achtbaan attractiepark duinrell originele uitstap
glijbaan attractiepark duinrell originele uitstap
3 comments Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *