THE RIGHT ESCAPE – Originele escape room met een snuifje Alice in Luik

Pfieuw. Nog net op de valreep voor de volgende lockdown konden we met ons escape team dit pareltje nog meepikken. En yep, yep! Het was liefde op het eerste gezicht.

Want van zodra je de eerste kamer stapt, overvalt het je meteen. De man die deze escape room heeft ontworpen houdt van Alice in Wonderland. Iets waar wij bij Nooitgedachtland alleen maar vrolijk van kunnen worden.

Het interieur, de snuisterijen, de symboliek achter de weg die je aflegt door de kamers, het slot,… alles kan je – met wat fantasie – linken aan de alternatieve werkelijkheid die je ook terugvindt bij Alice. Want niets is hier wat het lijkt. Een onvergetelijke reis in een unieke omgeving.

Durf jij ook mee down the rabbit hole?

NEED TO KNOW

  1. Deze escape room werd ons aangeraden door de mensen van de escape room De Kelder. En wat ze beloofden, klopte. Dit is een buitenbeentje onder escape rooms. Niet enkel door het hoeveelheid aan kamers – die ondanks het aantal, toch een prachtig geheel vormen-, maar ook door de diversiteit in decors.
  2. De raadsels zijn goed uitgedacht en geen enkele puzzel is dezelfde. En hoewel we al heel wat escape rooms achter de kiezen hebben, kwamen we hier toch grotendeels uitdagingen – tip: goed rondkijken is de boodschap – tegen die we ergens anders nog nooit tegen gekomen waren.
  3. Een mondje Frans kunnen is noodzakelijk om alle tips – sommige tips zijn in het Frans – goed te kunnen begrijpen. Maar laat een taalbarrière zeker geen reden zijn waarom je deze buitengewone escape room niet doet!
  4. Nood aan nog meer leuke escape room adresjes? Kijk dan zeker op onze website bij de categorie escape rooms/real life gaming.
  5. Wil je een totaalbeleving? Ga dan na het escapen eten in het restaurant Le Thème en je hebt een wonderbaarlijke dag in the pocket!

MEER INFO

The right escape

We mochten van deze escape room geen foto’s nemen … snif. Onderstaande foto toont wel een glimpje.

One comment Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.