SUPPEN, SLAPEN IN EEN ECOLODGE EN HUREN VAN EEN KAJUITBOOT – Op een originele manier De Biesbosch (NL) ontdekken

Ik ben verzooooooot op de Biesbosch. Hier word ik instant zen. Wat yoga doet voor lenige mensen, doet de Biesbosch voor mij. En omdat de laatste tijd ons leven wat drukjes was, boeken we een weekendje relaxie maxie in de Biesbosch.

We starten de dag met een activiteit suppen. De gids is schitterend, lijkt net uit Australië te komen en had bij de geboorte zonder twijfel een mini-surfplank in zijn hand.

We krijgen een introductie op het droge en wanneer dit achter de rug is, gaan we het water in. Het suppen zelf starten we op de knieën om daarna, wanneer je aanvoelt dat je min of meer je evenwicht kan houden, recht te gaan staan.

Bij mijn medeavonturiers lijkt dit zo supereasy te gaan, dat ook ik het zelfvertrouwen ontwikkel om recht te gaan staan. Maar dit was buiten mijn sportgen gerekend dat, laat het ons zeggen zoals het is, gewoon afwezig is.

Dus duik ik, twee seconden nadat ik recht ben gaan staan, met mijn gezicht recht het water in, waarbij mijn voet verstrikt geraakt achter het board en de instructeur me letterlijk moet redden. Schaamtelijk! Aan de schaterlach van mijn man en zus te zien is dit is mijn zoveelste sportieve anekdote die in geuren en kleuren zal verteld worden op elk familiefeest. Weet je nog, Nes … pfff …

Maar soit, de ervaring op zich is geweldig en op de knieën is dit even leuk.

Na het suppen zakken we af naar onze plaats van overnachting: de Ecolodge.

Dit is een alternatieve, originele overnachting die je dichter bij de natuur brengt. De slaapkamer in deze drijvende hotelkamer heeft een uitzicht op rietstengels waarin een meerkoet haar nest heeft gemaakt en als op het tussendek staat, zie je aan de overkant een zilverreiger mooi wachten op zijn prooi.

Met de fietsen en fietskar die horen bij deze overnachting begeven we ons naar het centrum van Dordrecht waar we onze inkopen doen om dan terug te keren naar onze ‘into the wild’- slaapplaats.

Onderweg stoppen we even, op vraag van zoonlief, aan het BeverBos, waar je kan kennismaken met de slaapplaats en levenswijze van de bevers. Zoonlief is helemaal in de ban en wil niet weggaan net tot hij een bever gespot heeft. Ja, mama heeft duidelijk haar bio-genen doorgegeven.

Eens terug aangekomen aan de Ecolodge, bakken we, net voor we de kayak induiken – die ook bij de overnachting hoort- op ons kampvuurtje wat worstjes en maken we warme chocomelk.

Uitgeslapen zetten we de volgende dag koers naar Drimmelen, waar we bij Diepstraten bootverhuur een kajuitboot hebben gereserveerd.

We krijgen van een vriendelijke mevrouw een kaartje waarop staat waar we wel en niet mogen varen en eens op de boot wordt ons uitgelegd hoe de boot werkt.

Als volleerde schippers – euh … not- gaan we zonder vaarbewijs (wat niet nodig is met dit soort boten) de Biesbosch verkennen. De kleine waterwegen zijn schitterend. Je vaart letterlijk tussen het riet en met onze picknick erbij lijkt dit net een scene uit een romantische film.

Als je dan wel niet meetelt dat ik zoonlief honderd maal van het dak en het voorsteven moet plukken. Want hé mama, van hier zie ik alles nog beter. Grrr …

We genieten met volle teugen en als we huiswaarts rijden, zijn onze batterijtjes volledig terug opgeladen.

Ik denk wel dat ik snel terug stress ga hebben …

NEED TO KNOW

  1. Dit neem je zeker mee om te gaan suppen: reservekledij en zwemschoenen.
  2. De Ecolodge beschikt over een 2 persoonsbed, een slaapbank voor 1 persoon, een verwarmingspaneel, extra wandcontactdozen, een kookplaatje, een Nespresso koffiemachine, een waterkoker, servies en een waskom om je op te frissen en 2 heerlijke strandstoelen voor op het bovendek. Indien mogelijk kan je hier ook een ontbijtje reserveren voor een erg schappelijk prijsje. Let wel! De Ecolodge huren doe je voor minimum twee nachten.
  3. Volg zeer goed het vaarplan in de Biesbosch om te vermijden dat je vast komt te zitten. Zit je toch vast? Deze lieve mensen komen je lostrekken. Maar beter voorkomen dan genezen.

MEER INFO

stand up paddle sup biesbosch unieke wateractiviteit
suppen stand up paddle biesbosch nederland originele activiteit
kano bij de ecolodge biesbosch unieke overnachting
vliegvissen in de biesbosch bij de ecolodge
kanovaren in de biesbosch nederland
kamperen in de ecolodge biesbosch
met de fiets tot de originele overnachting ecolodge biesbosch
bevers spotten in het beverbos in de biesbosch nederland
kajuitboten te huur diepstraten boten drimmelen nederland biesbosch
met de kajuitboot door de biesbosch nederland
de biesbosch vanop de kajuitboot natuur omgeving reiger
varen met de kajuitboot in de biesbosch origineel uitstapje
kajuitboot biesbosch natuurgebied nederland
One comment Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *