TODI – Snorkelen tussen de vissen in Beringen

Waar er tropische vissen zitten, zitten er ook vaak haaien, giftige kwallen … En dat was nu net iets wat ik (nog) niet zag zitten. Het idee dat je een mooi gekleurde tropische vis volgt en dan vanuit de diepte een haai met een colgate smile op je af ziet zwemmen … ieuw. Ik had duidelijk de filmpjes op YouTube niet moeten zien.

In Todi in Beringen echter kan je snorkelen tussen de tropische zoetwatervissen zonder je hier allemaal zorgen over te maken. En het is net achter de deur. En kindvriendelijk. En origineel als daguitstap. Hoe goed is dat?

Eens binnengekomen, krijg je een duikpak, zwemvliezen en een volgelaatssnorkelmasker, gevolgd door een korte instructiefase, waarna je het water in kan.

Van zodra je het hoofd onder water steekt, lijkt het alsof je in een andere wereld terecht komt. Alles staat stil. Jij en de vissen. En zoon- en manlief die naast me zwemmen -oeps pardon, snorkelen.

Door het volgelaatssnorkelmasker kan je alles mooi zien. Men belooft een ultieme snorkelervaring en dat krijg je ook. En voor eigenlijk niet zo veel geld.

En geef toe, hoe exotisch en avontuurlijk klink je als je op maandagochtend vertelt dat je in het weekend gaan snorkelen bent tussen de tropische vissen? Dat het in Beringen is, laat je dan maar even achterwege.

NEED TO KNOW

  1. Koop aan de kassa een infokaartje waarop alle tropische vissen afgebeeld staan. Dan maakt het herkennen makkelijker.
  2. Maak gebruik van speciale zwemoordoppen. Het water is koud en dat voel je aan je oren als je geen oordoppen hebt ingeplugd.
  3. Probeer een duikpak te zoeken dat droog is. Net iets makkelijker om aan te trekken!
  4. Je kan hier ook duiken of een duikinitiatie volgen.
  5. Perfect geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

MEER INFO

TODI – The ultimate diving experience

originele daguistap snorkelen Beringen TODI
originele daguistap snorkelen en duiken Beringen TODI tropische zoetwatervissen
originele daguistap snorkelen beringen TODI snorkelkaart
duiken tussen de tropische vissen todi beringen unieke uitstap