PUY DU FOU – Originele stop in Les Epesses (FR)

Wauw. Een half uur na het verlaten van dit park, ben ik in de auto nog uitgebreid aan het beschrijven hoe geweldig onze uitstap van vandaag was. Wat een origineel park was dit!

Puy du Fou is een geschiedkundig themapark. Dus geen typische attracties waar je groen lachend terug uitkomt, maar hier krijg je hoofdshows, die worden ondersteund door nevenshows, die dan weer worden ondersteund door een magnifiek kader.

Ik snap het, moeilijk te begrijpen. Daarom is het belangrijk dat je de filmpjes op hun website bekijkt. Dat geeft je een iets duidelijker beeld van het concept.

Omdat we lijden aan FOMO, had ik de dag voordien- nerd in hart en nieren- een schema gemaakt van de te bekijken shows, stond ik de dag zelf bij opening aan de ingang en had ik het grondplan van het park goed ingeprent. Alles om er zeker van te zijn dat we zo veel mogelijk shows konden meepikken.

En mijn inspanningen loonden. Op een drietal shows na proefden we van het volledig aanbod. Jippiedippiejeej!

Ik geef enkele – om niet alles te verklappen – voorbeelden van de zaken die we zagen.

 • La Renaissance du Château: in dit kasteel spreken schilderijen je toe, kijken de wapenschilden je na, loop je door een imposante gang met harnassen en dansen de jurken aan het plafond.
 • Les Vikings: een huwelijk en plots een inval door de Vikings. Een heuse Vikingboot die oprijst uit het water en tovertrucs die mensen laten verdwijnen. Favoriet van zoonlief.
 • Les Amoureux de Verdun: dit stond bij mij op een gedeelde eerste plaats. Je komt terecht in een loopgraaf waar je de oorlog van wel erg nabij ervaart. Ik bezocht reeds enkele malen de loopgraven aan de Belgische kust, maar wat je hier ervaart is zoveel intenser. Je staat te midden van het geweld, de vloer beeft onder je voeten, kogels vliegen je rond de oren … Dit zou een verplichte schooluitstap moeten worden.
 • Le Signe du Triomphe: je zetelt je in een Gallo-Romeins theater waar je van nabij kennismaakt met de circusspelen van weleer. Verwacht je aan bloed, leeuwen, tijgers, een hyena, prachtige effecten en entertainment. Favoriet van manlief. Uiteraard!
 • Le Mystère de la Pérouse: hier ga je aan boord van het schip van een ontdekkingsreiziger waar je kennismaakt met de inhoud van het schip en een storm op zee. Je kijkt je ogen uit! Mijn tweede gedeelde eerste plaats.

Uiteraard is er nog veel meer te zien, van tafels die uit het water opstijgen tot muren die in de grond verdwijnen tot een podium dat verandert in een waterzee en dit alles ondersteund door speciale effecten, uitzonderlijke decors en levensechte acteurs.

Samengevat: dit park is zeker een tussenstop waard!

NEED TO KNOW

 1. Bekijk de dag op voorhand de uren waarop de shows zullen plaatsvinden. Dat bespaart je een hoop zoekwerk ter plaatse.
 2. Schuif bij de grote shows tijdig aan om zeker te zijn van je plaatsje.
 3. Ga je op een warme dag? Neem dan zeker zonnecrème, water en petjes voor de kindjes mee. Je vindt immers niet overal schaduwplekjes.
 4. Reserveer tijdig je tickets online. Dat bespaart je een hoop centjes.
 5. Wij vonden dit park geschikt voor kindjes vanaf 7 jaar. Enkele shows zijn ook iets duisterder (Les Amoureux du Verdun, Le Premier Royaume) dus voor schrikkepietjes niet echt aan te raden.
 6. Alle shows zijn Franstalig, dus hou er rekening mee dat je soms wat moet vertalen aan de kleine versie van jezelf.
 7. Je kan een bezoek aan het park voorbereiden door met je kind even te praten over de Vikings, de Romeinen … Zo begrijpen ze net iets meer wat ze zullen zien.

MEER INFO

Openingsuren, filmpjes en actuele prijzen kan je hier vinden:

Puy du Fou

uniek attractiepark frankrijk puy du fou bij nantes huwelijk vikings vikingen
aanval vikingen vikingboot drakkar vuur
origineel attractiepark puy du fou show ridders van de ronde tafel koning arthur merlijn de tovenaar
themapark puy du fou uniek park show jeanne d'arc aanval engelsen maagd van orleans
La Renaissance du Château puy du fou themapark ridderzaal harnassen
show themapark puy du fou musketiers danseres
originele klokkentoren in park puy du fou frankrijk klokkenspel
Les Amoureux de Verdun soldaten in de loopgracht themapark puy du fou
aan boord van een schip attractiepark puy du fou frankrijk nantes
themapark geschiedenis puy du fou frankrijk romeinse arena
colosseum romeins theater puy du fou themapark
2 comments Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.