PRISON ESCAPE – Real life game in Breda (NL)

Een gevangenis … cipiers … de ene al vriendelijker en minder corrupt dan de andere … een erg intimiderende gevangenisdirecteur … een vuile cel waarin je allerlei zaken vindt die er eigenlijk niet thuishoren en een ontsnappingsplan.

Dat zijn enkele ingrediënten van ons avondje uit.

We hebben immers besloten deel te nemen aan een real life game (lees: interactief spel) waarbij we ons vrijwillig laten opsluiten in de koepelgevangenis van Breda en dit met de bedoeling er binnen de voorziene tijd te ontsnappen.

Alleen wij vier? Absoluuuuut niet! We doen dit samen met een heleboel andere medegevangenen en een cast van 80 acteurs, welke we, tijdens ons ontsnappingsproces, zullen moeten trotseren, charmeren, omkopen, omzeilen en overtuigen.

Omdat we tussen onze oproepingsbrief ook een telefoonnummer, geschreven op een kladblad, vonden en we deze ‘contactpersoon’ net opbelden, zijn we helemaal opgelaten en bezig met het verzinnen van ontsnappingstactieken die we oppikten uit bingewatchavonden Prison Break.

Soit! Eens aangekomen merk je aan alles dat deze theaterproductie van een ander kaliber is. Immers, in plaats van het hele gebeuren te aanschouwen vanuit onze luie theaterzetels, staan we plots te midden van de actie en worden we min of meer gedwongen een eigen rol in het hele verhaal te spelen.

Ik onderhandelde, verzon, kocht om en rende daarna als een gek voor mijn leven … maar ontsnapte! Net als een van de vrienden die een andere vluchtroute vond. Manlief en mijn vriendin … die bleven spijtig genoeg gevangen.

Tja, dat zullen ze nog lang mogen horen.

NEED TO KNOW

  1. Deze once in a lifetime experience duurt ongeveer een 3-tal uur.
  2. Hoe actiever en assertiever je rol als gevangene, hoe groter de kans dat je ook daadwerkelijk ontsnapt.
  3. Hou in je achterhoofd dat je er alleen voor staat. Het opzoeken van je vrienden is vooral tijdsverlies en kan er voor zorgen dat je misschien niet ontsnapt.
  4. Neem alles wat je in je cel vindt, mee. Deel hiervan zo weinig mogelijk met medegevangenen en vertrouw niemand.
  5. Ga zo snel mogelijk in alle beschikbare ruimtes op zoek naar een ontsnappingsroute.
  6. Schiet snel in actie. Hoe langer je treuzelt, hoe kleiner je ontsnappingskansen.
  7. Tips voor andere activiteiten om te doen in Breda kan je hier vinden.

MEER INFO

Meer info over inschrijvingen en actuele tarieven vind je hier:

Prison Escape

prison ecape koepelgevangenis Breda origineel uitstapje real life game
prison ecape koepelgevangenis Breda origineel uitstapje