PITKAMPEREN – Origineel overnachten in Wuustwezel

Wij zijn nog zo van die mensen die gezinstradities hebben. Dingen waar we elk jaar werk van maken. Zo is een originele overnachting op een bijzondere plaats één van die gezinstradities.

In het begin kozen wij de overnachting, ondertussen heeft zoonlief hier ook al een zegje in. Belangrijkste voorwaarden dit jaar: niet meisjesachtig of kinderachtig (want meisjes zijn jakkie – want die willen, cliché cliché, alleen met roze poppen spelen- en ik word wel groot se, mama).

Dus ga ik voor iets mannelijk. Allee, vind ik toch. Mocht ik kiezen, als jakkie meisje, zou het waarschijnlijk een hutje in een bos met spa, sauna en ontbijt aan bed zijn.

Maar dat is buiten mijn mannen gerekend. Zij willen kamperen. En niet zomaar kamperen. Neen, in een boom. Alsof een gewone tent al niet oncomfortabel genoeg is.

Maar hé, ik ben een coole mama. Dus ik ga mee in het avontuur.

Eens aangekomen aan de boompit verrast het me hoe hoog deze hangt. Na de overwinning van de ladder naar de ingang van de tent, verbaast het me dat deze nog vrij vast hangt. Ik had een tent verwacht die waggelde van hier naar daar. Niet dus. Oef. Ook van spinnen en ander ongedierte geen spoor. Twee maal oef.

Eigenlijk is het nog best leuk. We koken op een BBQ wat worstjes, ik haal de zelfgemaakte slaatjes en limonade erbij en we doen een wandeling in de omgeving. Q-time ten top.

Slapen gebeurt ook vrij goed en ’s morgens is zoonlief dan ook triestig wanneer we richting auto terugkeren. Dit was een echte jongensovernachting he, mama? Volgende keer mag jij kiezen.

Deze uitspraak gaan ze zich nog beklagen …

NEED TO KNOW

  1. Maak zelf slaatjes, koop een blik worsten, wat bladerdeeg om rond de worstjes te doen en roosteren maar. Ook smores kunnen uiteraard niet ontbreken.
  2. Neem mee: slaapzak, kussen, tekenspray, een lampje voor in de boompit, water, gezelschapsspelletjes, wc-papier, een paraplu, bordjes, servetjes en bestek.
  3. Ga voor de nacht valt, nog eens naar toilet. Niet handig als het donker is. Voor kleine kindjes kan je ook een reiswc’tje meenemen.
  4. De boompitten zijn ondertussen veranderd van locatie en hangen nu in Bornem. Volgens de organisatie een nog mooiere locatie.

MEER INFO

Pitkamperen

origineel kamperen overnachten in een boom barbeque worstjes roosteren
bijzondere overnachting bornem picknick worstjes brood sla
bijzonder kamperen overnachting boom wandelen met de bolderkar

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.