NINGLINSPO – Originele wandeltocht door de rivier in Aywaille

Het was weer de tijd van het jaar voor onze jaarlijkse “trektocht”.

Hier steek ik elk jaar wel wat opzoekwerk in, want iets vinden dat: leuk is, waar je het gevoel hebt even weg te zijn van de wereld, genoeg uitdaging bevat voor het sportieve manlief maar net haalbaar is voor het onsportieve vrouwlief en genoeg afwisseling biedt om zoonlief niet na vijf minuten te horen zeggen: ‘Ik ben moe!’, is niet evident.

Dit jaar was de Ninglinspo-wandeling (door sommige website omschreven als de mooiste wandeling van de Ardennen) de winnaar.

Dus hesen we Renze, zes wordende, in zijn wandelschoenen, wachtten we op een ‘Yes, morgen zon’ van de weerman en vertrokken we richting Ardennen.

De wandeling is alles wat de websites beloven. De rotsformaties, die je onderweg tegenkomt, zijn bloedmooi. Enthousiastelingen doen de wandeling grotendeels wadend door de rivier, maar je kan ook makkelijk gebruik maken van de paden naast de rivier.

Onderweg kom je natuurlijke glijbanen met bijhorend zwempoeltje (zalig om even af te koelen), bruggen over het water, klimpartijen en watervalletjes tegen.

In totaal wandel je, met kind, een viertal uur, maar deze vliegen voorbij. Zeker als je onderweg ook even stopt voor een picknick.

De start van de wandeling is goed te vinden, de bewegwijzering is duidelijk aangebracht en de wandeling is haalbaar voor iedereen die goed te been is.

Ik zou zeggen: ‘Hop met die beentjes!’ 

NEED TO KNOW

  1. Dit neem je mee: wandelschoenen, waterschoenen, wandelstokken, een EHBO-kit, tekenspray en een picknick. In de zomer mag je aan deze lijst ook een zwempak toevoegen (want je vindt onderweg ook een plaatsje waar je kan gebruik maken van een natuurlijke glijbaan).
  2. Hou je auto proper en stop plastic zakken in de koffer van je auto. Bewaar, na je wandeling, de vuile wandelschoenen hierin.
  3. Deze wandeling is niet haalbaar met buggy’s of heel kleine kindjes.

MEER INFO

Route Ninglinspo

natuurlijke glijbaan water ninglinspo
ninglinspo doorwaden unieke originele wandeling door de rivier
wandelen over de rotsen en het water van de ninglinspo unieke ervaring