MULLERTHAL EN OVERNACHTEN IN EEN POD – Origineel wandelen en overnachten in Luxemburg (LU)

Hallo, kroketjes! Het Mullerthal trail is niet van de poes.

Klimmen, klauteren, door donkere gangen – pfieuw, ik had The Descent eeeeeecht niet mogen zien – kruipen … jaja, mijn veertigjarige knietjes en hart hebben afgezien. Al zal mijn uitmuntende conditie er ook wel voor iets tussen zitten.

Maar wat een natuurpracht. De rotsformaties die je te zien krijgt, zorgen immers voor een instant open mond-effect.

Op deze wandelroute heb je het gevoel dat je elke minuut een trol tegen het lijf kan lopen. Zo sprookjesachtig heeft het mos zich hier op de rotsen genesteld.

Omdat we twee dagen uittrokken voor onze wandeling – want het moet haalbaar blijven, uiteraard – boekten we eveneens een originele overnachting die paste bij onze unieke en natuurlijke vakantie.

En zo gingen we voor een megapod. Een waaaaaat? Een megapod als in een houten lodge met badkamer en kichenette. Net iets comfortabeler dan een tent, n’est-ce pas?

Uitgerust met een mini- raclettetoestel en het nodige stokbrood, groenten en vleesjes, genoten we op ons terrasje na van een herfstigebijnawinteravondmaaltijd.

Afsluiten deden we met een bordspelletje en het roosteren van marshmallows boven een reuzegroot kampvuur in de vuurput naast de pods.

Yep, het leven is een feestje. Maar dan enkel en alleen als je het elke dag een beetje viert!

NEED TO KNOW

  1. Wij bouwden onze eigen wandeling verder op die van Daisy the bus. Waarom? Omdat we zeker door de meest spectaculaire kloven wilden lopen. Plan dus zeker de Rittergang, de Kohlscheuer, de Perekop en de Hohllay Cave in Berdorf in je wandeling in.
  2. Trek 2 dagen voor deze wandeling uit. Het trail is immers te groot – maar liefst 112 km – en de bezienswaardigheden liggen ver uit elkaar. Wij gingen enkel voor lus 2 (lus rond Berdorf).
  3. De wandeling is niet doenbaar voor mensen die slecht te been zijn. Voor kinderen lukt deze wandeling wel, al komt er wel wat klim- en wandelwerk bij kijken. Zoonlief was net 6 toen wij deze wandeling deden en dit lukte wonderwel enorm goed.
  4. Voor je wandeling heb je volgende zaken nodig: wandelschoenen met een stevige grip, regenjas, rugzak, FOOD!, voldoende water – wij hebben een waterzak uit de Decathlon die we in onze rugzak proppen-, een powerbank, natte doekjes, hoofdlampen of zaklamp, zakdoeken en wandelstokken. Iedereen start altijd de wandeling spottend met mijn wandelstokken, om dan achteraf hier om te smeken. Dus zeg niet dat ik je gewaarschuwd hebt!
  5. De weg is goed aangegeven, maar je kan ook altijd een wandelkaart meenemen. Wij kochten de onze bij Alta Via in Antwerpen.
  6. Onze andere trektochten vind je hier, hier en hier.
  7. Wil je kamperen, maar hou je zoals mij meer van glamping dan van camping, ga dan voor een megapod in plaats van een tent. Deze geeft net genoeg plaats aan 3 à 4 personen en je kan naar het toilet zonder dat er een wasbeer in je achterste bijt.

MEER INFO

Daisy the buswaterzak trekkingAlta Viamegapod

Mullerthal trail Luxemburg overnachten POD originele wandeling herfstwandeling wandelen met kinderen rotsformaties Renze rugzak
Mullerthal trail Luxemburg overnachten POD originele wandeling herfstwandeling wandelen met kinderen natuurpracht
Mullerthal trail Luxemburg overnachten POD originele wandeling herfstwandeling wandelen met kinderen rotsformaties kloof
Mullerthal trail Luxemburg overnachten POD originele wandeling herfstwandeling wandelen met kinderen mosformaties
Mullerthal trail Luxemburg overnachten POD originele wandeling herfstwandeling wandelen met kinderen in de kloof
Mullerthal trail Luxemburg overnachten POD originele wandeling herfstwandeling wandelen met kinderen hiking
Mullerthal trail Luxemburg overnachten POD originele wandeling herfstwandeling wandelen met kinderen hangende steen
Mullerthal trail Luxemburg overnachten POD originele wandeling herfstwandeling wandelen met kinderen wandelpad
Mullerthal trail Luxemburg overnachten POD originele wandeling herfstwandeling wandelen met kinderen rotsformaties the hohllay cave
Mullerthal trail Luxemburg overnachten POD originele wandeling herfstwandeling wandelen met kinderen rotsformaties buiten

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *