MIND MYSTERY – Origineel museum der illusies in Horst (NL)

Amai. Het is druk op de achterbank.

Heb je het huis op zijn kop gezien? Dat was gaaf he! En het spiegeldoolhof! En de gigantisch grote caleidoscoop! Net de aarde die in de ruimte zweeft met planeten die er omheen vliegen! En de vortex! Daar kon jij je niet rechthouden, he mama! En de hologrammen! En de goochelaar! Heb ik echt een bal in mijn oor? En … en …

Al een uur zijn zoonlief en zijn vriendje, die mee op avontuur ging, uitgelaten en extatisch de hele dag opnieuw uit de doeken aan het doen.

Ik denk dat ze elk hoekje van dit museum gezien hebben. En nadat ze alles gezien hadden, zijn ze nog eens terug gelopen naar al de dingen die ze al gezien hadden. En nog eens.

Het bezoek dat we geschat hadden op 2 uur is een bezoek van 4 uur geworden. Zo sensationeel is het hier.

Mind Mystery in Horst is een uniek en origineel museum slash doecentrum slash belevingscentrum waar je kennismaakt met allerlei illusies, breinbrekers en rariteiten.

Het avontuur begint al bij de ingang. Hier wordt het verhaal vertelt van Siebrandt, de eigenzinnige uitvinder die er lange tijd geleden woonde. Tijdens één van zijn experimenten veroorzaakte hij zo een knal dat zijn huis op zijn kop werd geblazen. Siebrandt is verdwenen na deze knal, maar zijn uitvindingen bleven gelukkig achter.

En met deze introductie treed je binnen in zijn wondere wereld. Een wereld vol magie, steampunkachtige uitvindingen, optische illusies, hersenbrekers en rariteiten.

Een plaats waar je leert – op een interactieve, speelse manier (lees: kindvriendelijk) – over illusies en hoe die je hersenen kunnen bedriegen.

Geloof me. Hiervoor wil je naar Nederland rijden.

NEED TO KNOW

  1. Mind Mystery slaagt er in kinderen en volwassen van het begin tot het einde van het bezoek te prikkelen. Er is geen enkel moment dat de verveling toeslaat of je wat sneller gaat lopen omdat je het nu wel gezien hebt.
  2. Begrijp je een illusie niet goed? Vraag uitleg aan een medewerker. De mensen die hier rondlopen zijn übervriendelijk en helpen je graag verder.
  3. Wil je zo ver niet rijden voor 1 uitstap? Maak er dan een weekendje van. Er zijn in de omgeving nog allerlei dingen te doen. Zo kan je in augustus deelnemen aan ridderfeesten of je kan je bezoek combineren met een bezoekje aan Aardbeienland (let wel: op het ogenblik zijn ze bezig met werken die ongeveer een jaar in beslag zullen nemen).
  4. Net als het museum is ook het winkeltje onvergelijkbaar in zijn soort. Het aanbod van rubik’s cubes is hier uitzonderlijk. Zoonlief is ondertussen al dagen bezig met zijn souvenir die hij uit dit winkeltje meenam.
  5. Als je online reserveert, bespaar je wat op de inkomprijs.

MEER INFO

Meer info over de openingsuren en actuele tarieven kan je hier vinden:

Mind Mystery

mind mystery museum van illusies origineel uitstapje Horst caleidoscoop
mind mystery museum van illusies origineel uitstapje Horst museum illusies
mind mystery museum van illusies origineel uitstapje Horst speeltuin
mind mystery museum van illusies origineel uitstapje Horst
mind mystery museum van illusies origineel uitstapje Horst huis ondersteboven
mind mystery museum van illusies origineel uitstapje Horst spiegelldoolhof
MIND MYSTERY OPTISCHE ILLUSIE
mind mystery museum van illusies origineel uitstapje Horst breinbreker
2 comments Add yours
  1. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.