MECHELEN MUURT VERSIE XL – Originele street art wandeling met fotografie uitdaging

Sommige mensen worden geboren met een baksteen in hun maag. Bij ons echter was dat met een fototoestel. Ook zoonlief.

En indien Covid-19 geen roet in het eten had gegooid, had hij nu alle knowhow aangeleerd gekregen in een fotografiekampje dat ik voor hem geboekt had. Bummer! Dus heb ik hem maar – tot zijn grootste vreugde – zelf de basiskneepjes aangeleerd.

Iets wat leidde tot licht stalkgedrag van onze kat. Want papakatzi Renze zat haar dagenlang achterna om elke stap van diva Kulderzipke op papier vast te leggen.

En het loonde. Want zijn foto’s werden beter en beter en dus vond ik het tijd om hem te voorzien van een uitdaging. Een uitdaging waarbij hij de straat op moest om te fotograferen.

In mijn zoektocht naar iets dergelijks, kwam ik uit bij Mechelen Muurt, een street art wandeling in Mechelen. Ideaal voor beginnende fotografen – want graffiti beweegt niet – en bovendien ook nog eens amusant om doen.

Zoonlief maakte gigantisch veel foto’s en vond dit de leukste uitstap ever.

En ook onze kat was mij dankbaar. Want ze kreeg een day off.

NEED TO KNOW

  1. Mechelen Muurt is een project van streetartiest Gijs Vanhee. Hij zorgde er voor dat internationale kunstenaars Mechelen voorzagen van 10 unieke murals en tadaaaaaa … Mechelen kreeg er een buitengewone street art wandeling bij. Geweldig, niet? Wij zouden echter onszelf niet zijn, mochten we er niet een eigen Nooitgedachtland-draai aan gegeven hebben en dus voegden we aan de reeds bestaande wandeling nog enkele extra murals toe. Je vindt de aangepaste wandeling in bijlage.
  2. Wij startten onze wandeling in de foodhal De Vleeshalle en eindigden bij Moochie Frozen Yoghurt. Zo hadden we energie om de wandeling te beginnen en wat afkoeling om ze te eindigen.
  3. Om de wandeling uitdagend te maken, maakte ik op voorhand een grote omslag waar ik een stadskaart van Mechelen – waar ik zelf alle stoppunten op aanbracht -, info over de te fotograferen graffiti en een kaartje waar de uitdaging van zoonlief op geschreven stond, in stak. Deze luidde: ‘Neem je fototoestel, bekijk de stadskaart van Mechelen, ga naar de aangeven punten en maak foto’s van de kunstwerken die je daar ziet.’
  4. Eens terug thuis bewerkte ik de door zoonlief gemaakte foto’s en – om het helemaal echt te maken – liet ik zijn twee beste foto’s afdrukken bij Kruidvat zodat hij deze kon ophangen in zijn kamer. Iets wat hij ook zo fier als een gieter deed.
  5. Deze staycation-uitstap is ideaal om te doen met kinderen. Ze zijn buiten, leren iets bij, het zoeken naar de street art is entertainend en je namiddag is zo voorbij.
  6. Heb je niet genoeg aan de Mechelen Muurt – wandeling, kan je deze wandeling ook combineren met de wandeling Het MAANpad.
  7. Kan je niet genoeg krijgen van street art wandelingen? Bekijk dan ook zeker deze reportage over onze street art wandeling in Hasselt.

MEER INFO

Wandeling Mechelen Muurt

mechelen muurt maanpad visit mechelen 2800love Mechelen love graffiti gijs vanhee kunst in mechelen de maan raamtekeningen (9)
mechelen muurt maanpad visit mechelen 2800love Mechelen love graffiti gijs vanhee kunst in mechelen de maan raamtekeningen (4)
mechelen muurt maanpad visit mechelen 2800love Mechelen love graffiti gijs vanhee kunst in mechelen de maan raamtekeningen (15)
mechelen muurt maanpad visit mechelen 2800love Mechelen love graffiti gijs vanhee kunst in mechelen de maan raamtekeningen (6)
mechelen muurt maanpad visit mechelen 2800love Mechelen love graffiti gijs vanhee kunst in mechelen de maan raamtekeningen (17)
mechelen muurt maanpad visit mechelen 2800love Mechelen love graffiti gijs vanhee kunst in mechelen de maan raamtekeningen (11)
mechelen muurt maanpad visit mechelen 2800love Mechelen love graffiti gijs vanhee kunst in mechelen de maan raamtekeningen (12)
mechelen muurt maanpad visit mechelen 2800love Mechelen love graffiti gijs vanhee kunst in mechelen de maan raamtekeningen (8)
mechelen muurt maanpad visit mechelen 2800love Mechelen love graffiti gijs vanhee kunst in mechelen de maan raamtekeningen (7)
mechelen muurt maanpad visit mechelen 2800love Mechelen love graffiti gijs vanhee kunst in mechelen de maan raamtekeningen (16)
One comment Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *