MAÏSDOOLHOF – Originele uitstap met kindjes in Putte

In het leven is iedereen al eens een gelukswegwijzer kwijt. Dan is het effe stressen want ja, waar zag je de this way/that way happiness pijlen voor het laatst? Soms vind je deze in een oogwenk terug, soms heb je echter menige omzwervingen nodig alvorens je ze terugvindt. Maar terugvinden doe je ze altijd.

Dat is ook de les die ik vandaag wil meegeven aan zoonlief. Want hij is immers op een leeftijd gekomen dat hij moet beseffen dat het ok is om soms te verdwalen. Zolang opgeven geen optie is en je in je achterhoofd houdt dat de pot met goud, kusjes, knuffels en gelukskoekjes aan het einde van de regenboog nog wel even op je wacht.

En hoe kan ik deze les beter visualiseren dan aan de hand van een bezoek aan een labyrinth? Inderdaad, met niets! Dus is het van op naar Putte want daar heeft het maïsdoolhof opnieuw haar maïskolfdeuren geopend.

We verdwalen, stressen even – als in: ‘Damn waar is de uitgang!!!!’ -, puffen, twijfelen of we stiekem via een zijkant ontsnappen maar houden toch vol en bereiken de uitgang. Wat een opluchting en overwinning!

We giechelen van opluchting op weg terug naar de auto. En de levensles die we hier uit haalden?

Onbetaalbaar en eentje voor zoonlief waar ik nog vaak op zal terugvallen.

NEED TO KNOW

  1. Dit doolhof is mijn favoriet labyrinth of all times and places. Want het onderscheidt zich van haar broertjes en zusjes doordat het, voor mij althans, het meest natuurlijke doolhof van allemaal lijkt. Dus dik applaus voor de mensen die dit ontwierpen en aanplantten en ervoor zorgen dat je door de dichte beplanting in combinatie met de moeilijkheidsgraad je hier het meest de echte labyrinthfeeling ervaart.
  2. Je vindt hier een doolhof van maar liefst 6 hectare. Reken daarom dan ook een anderhalf uur voor je bezoek.
  3. Het ontwerp van dit jaar is een grote boom die zich over het veld uitstrekt. Het Kempens Landschap wil met dit thema mensen inspireren de natuur in te trekken.
  4. Ja kan hier om de twee à drie jaar komen verdwalen tussen half augustus en eind september. Precieze info vind je als je klikt op onderstaande link of een kijkje neemt op de website van de gemeente Putte.
  5. Dit is een betaalbaar staycation uitstapje! Dus ook super voor grote gezinnen.
  6. Bekijk, om de magie van je bezoek wat aan te wakkeren, met je kindjes de film Labyrinth – met David Bowie in de hoofdrol – ter voorbereiding van je bezoek.
  7. Hongertje gekregen na je bezoek en had je graag iets origineel? Probeer dan zeker Koreasnacks – gelegen in de buurt van dit doolhof – uit. Het eten is er geweldig en bevat smaken die nieuw zijn. Zeker de krokante kip en de kimbap zijn overheerlijk.

MEER INFO

Maïsdoolhof Putte

maisdoolhof putte mais kempisch landschap weg met kinderen (3)
maisdoolhof putte mais kempisch landschap weg met kinderen (3)
maisdoolhof putte mais kempisch landschap weg met kinderen (3)
maisdoolhof putte mais kempisch landschap weg met kinderen (3)
maisdoolhof putte mais kempisch landschap weg met kinderen (3)
maisdoolhof putte mais kempisch landschap weg met kinderen (3)

Dank je Sas Stal voor de tip!

3 comments Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *