KRABBEN VANGEN – Origineel dierenplezier in Yerzeke (NL)

‘Gaan we samen krabben vangen (en terug loslaten uiteraard, want we zijn dierenvrienden)?’ was een vraag van kameraden van ons.

Uiteraard laten we zoiets niet liggen. Alle nieuwe avonturen en dan nog in het gezelschap van fijne mensen, zijn dingen die je met beide handen moet grijpen.

Gepakt en gezakt met strandspelletjes en een picknick kwamen we aan op het strand in Yerzeke, dijk 2. Je komt best aan bij de start van hoogwater, aangezien je dan de krabben het best kan vangen tussen de rotsen. Kom je aan bij laagwater, geniet je eerst van een picknickje op het strand en wat strandspelletjes.

Om de krabben te vangen heb je een zelfgemaakte hengel, bestaande uit een bamboestok, een touw en een scherp haakje, en stukjes vlees nodig. Deze stukjes bevestig je dan aan het haakje. Daarnaast heb je ook best een emmer, gevuld met zeewater, bij de hand. Daar kan je dan de gevangen krabben in bewaren.

Dus wij tussen de rotsen met hengel en emmer.  Ongelooflijk hoe snel de krabben hier op afkomen. We vingen er massa’s. De kinderen, maar ook de volwassenen, vonden het geweldig. 

Volgend jaar opnieuw!

NEED TO KNOW

  1. Best neem je volgende zaken mee: extra kledij, handdoek, picknick, hengels met haakjes, stukjes vlees (fonduevlees, stukjes biefstuk of stoofvlees), een emmer, zonnecrème, vochtige doekjes en waterschoenen (noodzakelijk).
  2. Ga op voorhand na wanneer het water opkomt aan de hand van een getijdentabel. Dan moet je niet te lang wachten op het krabbenvangen zelf.
  3. Laat de krabben vrij snel terug vrij nadat je ze gevangen hebt. Probeer ze ook terug te zetten op de plaats waar je ze ving.

MEER INFO

Getijdentabel

krabben vangen met een visnet
opnieuw beet krabben vangen aan de golfbreker

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.