KOEKNUFFELEN – Originele activiteit met koeien in Ravels

Had je mij een paar jaar geleden gevraagd of ik zin had om een koe te gaan knuffelen, had ik eens gelachen en dan vriendelijk bedankt voor het aanbod.

Maar ondertussen heb ik zoonlief en is mijn absolute vrees – die gepaard gaat met spontane kokhalsneigingen – voor uitwerpselen, snot en niezen met nog meer snot wat onder controle.

Acht jaar noodgedwongen oefening – Maaaamaaaaa, ik heb kaka gedaan – baart duidelijk kunst.

En dus gaan we koeknuffelen. Tot grote vreugde van zoonlief. Want dit stond al lang op zijn datwilikeensdoenmama – lijstje.

Na het ontvangst en het omkleden – en wees gerust, dit is absoluut noodzakelijk – gaan we in onze ongelooflijk sexy outfit naar de stal, waar boer Ben – een man die duidelijk erg begaan is met zijn koeien, ze bij naam kent en hen behandelt naargelang hun karakter – ons het reilen en het zeilen van zijn melkveebedrijf uit de doeken doet.

We bezoeken de pasgeboren kalfjes, zoonlief knuffelt met de iets grotere kalfjes en dan gaan we, na een koffiepauze en een stop aan de melkrobot, over tot het grote werk aka het knuffelen met de volwassen koeien.

Dat elke koe haar eigen karakter heeft, wordt heel snel duidelijk. Je hebt de knuffelkoeien – die letterlijk achter een knuffel komen vragen -, de ADHD- koeien, de rustige en zachte koeien en de grimmige en prikkelbare versie – aka de bozeschoonmoederkoeien.

Zoonlief loopt tussen de koeien alsof hij nog nooit iets anders gedaan heeft en knuffelt er op los. Dat er kolossen van menige kilo’s naast hem staan, lijkt hem nog niet in het minst te deren.

Hij heeft de tijd van zijn leven en wil overduidelijk niet naar huis als de workshop afgelopen is.

En dat is een waarheid als een koe!

NEED TO KNOW

  1. Waarschuwing! Dit was zo leuk dat zoonlief drie dagen later nog vroeg wanneer we teruggingen.
  2. Je krijgt ter plaatse een overall en laarzen. However … is het toch niet aangeraden je beste outfit aan te doen.
  3. Inbegrepen in de prijs: een 3-uur durende workshop met uitleg over het leven van de melkkoe, verschillende knuffelmomentjes en twee koffiestops.
  4. Dit is naast een familie-uitstap, ook perfect geschikt voor een kinderfeestje, een schooltrip of een teambuildingsactiviteit. Een meer out of the box tripje vind je volgens mij niet.
  5. Ik denk dat deze uitstap het leukst is in de lente of de zomer. Dan kan je buiten gaan knuffelen en dat lijkt me nog net iets leuker.
  6. En last but not least: je moet wel tegen wat slijm en uitwerpselen kunnen. Maar he, als ik het kan, kan iedereen het.

MEER INFO

Meer info over het koeknuffelen vind je hier:

Boerderij Versteynen

koeknuffelen versteynen kalf knuffelen boerderij bezoek
koeknuffelen versteynen kalf knuffelen boerderij bezoek stal
koeknuffelen versteynen kalf knuffelen boerderij bezoek gras
koeknuffelen versteynen kalf knuffelen boerderij bezoek kalfjes
koeknuffelen versteynen kalf knuffelen boerderij bezoek volwassen koeien
koeknuffelen versteynen kalf knuffelen boerderij bezoek brownie
One comment Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.