DE TOVERTUIN – Originele kids escape room in Tilburg (NL)

Zoonlief is verzot op raadsels. En wanneer we thuis op spelletjesavond -zei ik al dat we gigantische nerds zijn? – Unlock! (escape room@home-spel) spelen staat hij altijd paraat om mee te zoeken naar de uitgang.

Dus ging ik ook voor hem op zoek naar een escape room aangepast aan zijn leeftijd.

Dat was geen makkie. We deden er enkele, maar telkens had ik een bwa ja-gevoel. Leuk voor kinderen, dat wel, maar als volwassene wil je toch ook wat onder de indruk zijn, niet?

En toen kwamen we uit bij de Tovertuin in Tilburg. Een magische Efteling-achtige tuin waar kinderen aan de hand van raadsels en puzzels op zoek moeten gaan naar een code om de gesloten deur weer open te krijgen.

Een uur pure fun met een echt kindjes escape room- gevoel. De opdrachten zijn erg afwisselend, uitdagend en de meeste zijn zeker op kinderniveau.

En ja hoor, zoonlief en vriendje vonden -mits wat leiding van ons- op tijd de code om ons te bevrijden van de boze tovenaar. Oef!

NEED TO KNOW

  1. Een begeleidende volwassene krijgt op voorhand een uitleg over de inhoud van de escape room. Naast die uitleg kan je ook beroep doen op een in de kamer aanwezige handleiding die je kan aanwenden als je als volwassene ook zelf de oplossing niet direct ziet. Zo weet je perfect hoe je kan helpen als de kindjes even vastzitten.
  2. We deden dit met 2 kinderen van 7 jaar. Zeker doenbaar!
  3. Sommige raadsels (zoals de puzzel in de kist) zijn niet makkelijk te vinden voor kinderen. Dan moet je als volwassene even ingrijpen. Want hé, op die leeftijd is vastzitten met een puzzel erg demotiverend.
  4. Extra voordeel: de Tovertuin is een onderdeel van de De Voltage, een indoor entertainmentpark in Tilburg. Je kan hier dus ook terecht voor verschillende andere activiteiten zoals: lasergamen, footpoolen, rijden met de botsauto’s, bungee runnen, arrow shooten, sumoworstelen, karten … Kwestie van je dag te kunnen vullen en niet voor niets naar Tilburg te rijden uiteraard.
  5. Je kan deze uitstap combineren met een weekendje Efteling. Dubbele fun.

MEER INFO

Openingsuren en actuele info over de toegangsprijzen kan je hier vinden:

escape room kids Tilburg De Tovertuin Volt
escape room kids Tilburg De Tovertuin Volt raadsels
escape room kids Tilburg De Tovertuin Volt puzzels
escape room kids Tilburg De Tovertuin Volt opzoeken
escape room kids Tilburg De Tovertuin Volt nederland

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *