FLOAT & HALO CENTER – Origineel dagje wellness met floaten en halotherapie in Turnhout

Maximale ontspanning, stressvermindering en pijnbestrijding overgoten met een snuifje genezing.’

Na het lezen van deze woorden op de website van dit wellnesscentrum duurde het niet lang alvorens ik met manlief besloot om hier een dagje te komen herbronnen.

En cool, oh cool want zowel het floaten als de therapieën waren first time experiences.

Eerst stond het floaten op het programma. Wat een unieke en originele ervaring! Doordat de temperatuur van het floatwater dezelfde was als je eigen temperatuur in combinatie met het hoge zoutgehalte van het water, leek het echt of ik door de ruimte zweefde. Op bepaalde momenten leek ik het water zelfs niet meer gewaar te worden. En ja hoor. Naast een geweldige scrub voor mijn huid – hallo, jij lief babyhuidje -, kwam ik hier ook totally relaxed uit.

Daarna was het tijd voor de halotherapie. Hier zaten we in een zoutkamer waar we de ‘gezouten’ lucht dienden in te ademen. Iets dat je volgens ons meerdere malen moet doen alvorens hier effect van te ondervinden.

Hierna kan je ook afsluiten met een andullatietherapie, waarbij je zittend op een soort massagestoel elk pijntje voelt wegtrekken. Het is dan ook niet voor niets de nieuwe, pijnloze en erkende medische methode om pijn te bestrijden.

En ja hoor, die nacht sliepen we als een roosje!

NEED TO KNOW

  1. Ik koos bewust voor dit wellnesscentrum omdat je hier kan floaten in een kamer met privédouche i.p.v. in een claustrofobisch floatbad zoals je dit in verschillende wellnesscentra terugvindt.
  2. Omdat ik wat last heb van mijn nek vond ik het floaten het meest aangenaam met het nekkussen aanwezig in de kamer. Verder wil ik ook meegeven dat je zeker twee maal je haar moet wassen om al het zout er uit te krijgen en een conditioner geen overbodige luxe is.
  3. Halotherapie onderga je in een zoutkamer waar aan de hand van een medisch gecertificeerde halogenerator droge microscopisch kleine deeltjes van hoogwaardig farmaceutisch zout via droogverneveling worden verspreid. Deze therapie is een vrij nieuwe behandeling die volgens verschillende bronnen verlichting en herstel biedt voor huid- en longaandoeningen.
  4. Andullatie is een combinatie van mechanische trillingen en infrarood-dieptewarmte waarbij gebruik wordt gemaakt van een matras waarbij verschillende zones van het lichaam afzonderlijk kunnen worden behandeld. Het resultaat blijkt een betere doorbloeding van weefsel, grotere ontspanning, vermindering van pijn en meer energie te zijn.

MEER INFO

Float & Halo Zentrum Kempen

floaten floatzentrum kempen halotherapie andullatietherapie turnhout wellness wellnesscentrum
floaten floatzentrum kempen halotherapie andullatietherapie turnhout wellness wellnesscentrum (3)
floaten floatzentrum kempen halotherapie andullatietherapie turnhout wellness wellnesscentrum (2)
floaten floatzentrum kempen halotherapie andullatietherapie turnhout wellness wellnesscentrum (4)

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.