FIETSEN OP DE SPOORWEG – Origineel gaan fietsen in Molignee

We gaan spoorfietsen vandaag. Manlief en zoonlief bekijken me met grote ogen. Hoe kan dat nu leuk zijn? Op een spoor? Willen we niet gewoon gaan fietsen? Duidelijk geen enthousiasme voor mijn schitterend idee, maar na wat morren kruipt iedereen toch in de auto en vertrekken we naar Molignée.

We nemen een ticketje voor de grote tocht (want de kleine tocht is voor mietjes) en installeren ons op de spoorfiets. Van zodra je een goed tempo hebt, lukt dit wonderwel vrij goed. Het is eens iets anders- lees originele manier om te fietsen- en je fietst door het groen. Bovendien schijnt de zon, dus wat heeft een mens meer nodig?

Onderweg houden we een tussenstop om een bezoekje aan een nabijgelegen brouwerij te brengen en eten we een ijsje. Enkele extraatjes om hen helemaal aan mijn kant te krijgen.

‘Awel, dit was best leuk!’, hoor ik manlief op het einde van de dag zeggen. ‘Doen we dit nog eens, mama?’, voegt zoonlief er aan toe. Zo zie je maar weer. Vrouwen hebben altijd gelijk.

NEED TO KNOW

  1. Combineer het railbiken met een bezoekje aan de brouwerij op je weg. Je krijgt alle uitleg bij het boeken van je railbike.
  2. Ga voor de lange tocht. De korte tocht is net iets te kort.

MEER INFO

Railbike

blauwe spoorfiets op de rails
origineel fietsen op de treinsporen

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.