DOLORIS’ META MAZE – Origineel doolhof voor volwassenen in Tilburg (NL)

Paniek. Vandaag gaan we iets doen met de zus, maar het is niet helemaal duidelijk wat.

De promofilm laat niets los, de website evenmin. Wat we wel weten is dat het een artistiek doolhof – gemaakt door verschillende kunstenaars – voor volwassenen is en dat je het gedaan moet hebben omdat het een onvergetelijke ervaring is.

Dus wij met een opgewonden babyhartje naar Tilburg.

De beleving start van het ogenblik dat je het ticket krijgt. Het is een munt. Een munt dat je moet betalen aan de mysterieuze gatekeeper van het doolhof. Wanneer deze je komt ophalen word je geblinddoekt naar de ingang van het doolhof gebracht waar de gatekeeper je achterlaat in een kamer met vier deuren.

Vanaf hier moet je al klimmend, klauterend en kruipend – door 40 ervaringskamers – op zoek naar de uitgang van dit surrealistisch doolhof. Er zijn er, als we goed geteld hebben, drie. Maar die zijn niet zo simpel om te vinden. Dus je moet goed rondkijken.

Dit hallucinante doolhof omschrijven is bijzonder moeilijk door de originaliteit waarmee het gemaakt is. Wat je wel kan zeggen is dat het spannend en vernieuwend is en het iets dromerig met een duister kantje heeft. Naar onze mening een combinatie van sprookjes- (Alice in Wonderland en Coraline kwamen voor ons zeker naar voor) en science fiction- en/of horrorfilms (Stranger Things, Cube …).

Iedereen uit de groep had een ander gevoel bij het doolhof. Alles hangt een beetje af van je eigen verbeelding, gevoeligheid en achtergrond, denk ik.

Maar ondanks het feit dat iedereen een andere beleving had gehad, was iedereen het er wel over eens: deze ‘climb-through’ art experience onthoud je de rest van je leven.

NEED TO KNOW

  1. Doe indien mogelijk een makkelijke broek en sneakers aan.
  2. Drink iets voor je het doolhof induikt. Je zweet je er te pletter.
  3. Neem je tijd. Hoe sneller je uit het doolhof raakt, hoe minder je ziet. En elke kamer heeft iets bijzonder.
  4. Het is de bedoeling dat het een individuele ervaring is. Dat hoort bij het concept en de beleving. Echter, als je iets angstiger of hoogsensitief bent, er niet van houdt je weg kwijt te raken of alleen te zitten in kleine of donkere ruimtes, laat dan iemand die niet snel bang is voor jou het doolhof in gaan en laat deze persoon wachten aan de onderkant van de glijbaan aan het begin van het doolhof. Hierdoor kan ook jij van deze unieke beleving genieten zonder dat angst de bovenhand krijgt.
  5. De medewerkers van Doloris zijn erg vriendelijk. Doe dus beroep op hen als je het wat benauwd hebt.
  6. Let op de deuren waarop staat ‘Point of no return’. Neem je deze deur, ben je op weg naar de uitgang.
  7. Drink na afloop iets in de schitterende Rooftop Bar.

MEER INFO

Meer info over actuele prijzen en openingsuren vind je hier:

Doloris

WEDSTRIJD

We geven 2 tickets weg!! Kijk snel hier:

Win 2 tickets voor Doloris Meta Maze

duistere gang in meta maze doloris tilburg alice in wonderland stranger things doolhof voor volwassenen
Karmanoia een van de originele kamers in meta maze climb throug art experience alice in wonderland labyrinth
doloris meta maze uniek origineel doolhof uitstap tilburg rooftop bar
One comment Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.