DIERENPARK MET DINOBOS – Origineel dierenplezier in Amersfoort (NL)

Jongens en dino’s. Het lijkt onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Zo heeft elke jongen in zijn leven wel een ‘dinofase’. Zo ook onze zoon. Al jaaaaren. Het begon met stickerboeken en figuurtjes, maar nu deze net iets minder interessant lijken speelt hij Dino Zoo op de tablet en bouwt hij dino Lego.

Omdat de magie nog vergroot wordt als je de dino’s kan bewonderen in levende lijve was ik op zoek gegaan naar een plaats waar je je even kon wanen in Jurassic Park. Zonder zelf opgegeten te worden wel te verstaan. En zo stootte ik op de dierentuin van Amersfoort.

Naast het traditionele zoo-gedeelte heb je hier immers ook een echt Dinopark, waar je niet alleen oog in oog staat met gigantische wezens – maar liefst 60 exemplaren- uit het verleden, maar je ook botten kan opgraven, je door de buik van een dino kan glijden en vliegen als een Pterodactylus. Het meest impressionante vind ik alleszins de brachiosaurus. OMG! Hoe groot kan je zijn!

Hier word je een echte dinokenner. En het bezoek aan de zoo is een surplus.

NEED TO KNOW

  1. Ga in de zomer. Dan is alles dichtbegroeid en worden de dino’s stapsgewijs onthuld. Dat versterkt de magie. Bovendien zijn de wegen er dan ook niet zo modderig.
  2. Koop op voorhand een stickerboek over dino’s, print wat kleurplaten af of leen een infoboek over dinosaurussen in de bib. Dit kunnen ze gebruiken tijdens de autorit er naartoe. Dat verhoogt nog eens de spanning.

MEER INFO

Dinopark

dinopark dierentuin dinosaurus diplodocus lange nek origineel amersfoort nederland
stegosaurus dinopark amersfoort nederland
dino in dinopark amersfoort

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *