DE VELUWE – Origineel reizen (NL)

Waarom de Veluwe? Simpel. Naar de Veluwe gaan is alsof je reist naar het einde van de regenboog waar je een schatkist vindt.

Een schatkist gevuld met prachtig natuurgebied – beekjes, vennetjes en de meest aparte en uiteenlopende landschappen -, bijzondere wildlife – de Nederlandse big five – en überkindvriendelijke uitstapjes en attracties.

Een combo van ontspanning en pret die er voor zorgt dat de Veluwe de ideale familieverwenplek is.

We zetten even onze toppers op een rijtje.

Wildsafari met de boswachter – op zoek naar de Big Five

Wie naar de Veluwe gaat, moet op ‘avondsafari’ gaan met de boswachter. Een hert zien in een dierentuin is één ding, herten spotten die op wandelafstand van jou in het wild staan te eten is iets totaal anders. Of everzwijnen die zo nieuwsgierig zijn, dat ze je onopvallend volgen. Onbeschrijfelijk. Tel daar nog de weetjes op die je van de boswachter meekrijgt en je kleine lieverd kreeg een biologieles die duizend maal meer waard is dan de beste prentenboeken.

Foto afkomstig van www.parkspoor.nl – omdat de herten voor ons net iets te snel waren

Pannenkoekenrestaurant Hans en GrietjeZeewolde

Het lijkt alsof dit restaurant zo uit de Efteling geplukt is. Zo fabelachtig! Verborgen glijbanen, een douche in het midden van het restaurant, bewegende vloeren, orgelspelende heksen, bewegende spiegels … in elk hoekje van deze sprookjeswereld vind je een verrassing. Zalig voor kleine kindjes, maar ook als volwassene kan je hier – smikkelend aan een lekkere pannenkoek – je ogen de kost geven. Bang voor een sugarkick? No worries. Gooi je kleine protter na het eten in het prachtige speelpark rond het restaurant en alles komt vanzelf goed.

pannenkoekenrestaurant hans en grietje zeewolde de Veluwe tafel
pannenkoekenrestaurant hans en grietje zeewolde de Veluwe origineel
pannenkoekenrestaurant hans en grietje zeewolde de Veluwe bewegende plafonds

Dinoland – Zwolle

Dit dino-themapark is het summum van de dinoparken. Naast een grote collectie aan bewegende dino’s, heb je hier ook een dinotheater, een dino – minigolfbaan, een Pterodactylus – hoogteparcours, een paleolab waar je edelstenen kan zoeken en nog duizend andere activiteiten. Heb je een kleine dinoliefhebber in het gezin, moet je zonder twijfel stoppen in dit speel- en doepark. Let wel op dat je niet opgegeten wordt!

dinoland zwolle dinopark veluwe originele uitstappen met kinderen weg met kids velo
dinoland zwolle dinopark veluwe originele uitstappen met kinderen weg met kids
dinoland zwolle dinopark veluwe originele uitstappen met kinderen weg met kids hoogte
dinoland zwolle dinopark veluwe originele uitstappen met kinderen weg met kids dino golf
dinoland zwolle dinopark veluwe originele uitstappen met kinderen weg met kids hoogte

Pluktuin De Bosrand – Wageningen

Hier kom je tot rust. In het midden van deze pluktuin staat het allerschattigste terrasje waar je – onder de vlucht van roofvogels – even kan bezinnen. En naast deze rustplek kan je hier natuurlijk ook bloemen en fruit komen plukken. Een zalige tussenstop op de terugweg en je gaat naar huis met een mooi boeketje als souvenir.

pluktuin de bosrand wageningen veluwe
pluktuin de bosrand wageningen veluwe boeket

De Spelerij – Uitvinderij – Dieren

Combineer de meest ongewone speeltuin ever met een werkplaats waar je knolletje de bevalligste kunstwerken kan maken. Gooi daarbovenop nog een gigantische grill waar je een eigen broodje met worst boven kan bakken en je hebt een vaag idee van wat de Spelerij/Uitvinderij inhoudt. Alles maar dan ook echt alles is hier buitengewoon.

De spelerij uitvinderij dieren de veluwe speeltuin werkplaats worstjes bakken bellen
De spelerij uitvinderij dieren de veluwe speeltuin werkplaats worstjes bakken speeltuin
De spelerij uitvinderij dieren de veluwe speeltuin werkplaats worstjes bakken verfton
De spelerij uitvinderij dieren de veluwe speeltuin werkplaats worstjes bakken

Artcamp – origineel overnachten op camping De Hertshoorn Gardenen

Wij gingen voor een originele overnachting en kozen voor de Artcamp, een speciale installatie van tenten op poten. Kunst en kamperen in één. In de tent beneden bevindt zich een eenvoudige keuken en zitplaats, slapen doe je – naargelang je stalen zenuwen, want de bovenste tent wiebelt een beetje in de wind – in de blauwe of rode tent.

artcamp Gardenen origineel overnachten
Artcamp gardenen veluwe overnachten

NEED TO KNOW

  1. Zorg op de wildsafari voor goede wandelschoenen en een zaklamp.
  2. Had je graag het pannenkoekenhuis bezocht? Reserveer dan op voorhand. Het is hier vaak erg druk. Vraag een plaatsje in de ruimte met de bewegende vloer. Deze ruimte is gewoon te geweldig! Hou wel rekening met lange wachttijden wat het eten betreft.
  3. Camping de Hertshoorn heeft naast de Artcamp ook andere originele overnachtingen. Dit is trouwens een heerlijke camping met voldoende ruimte tussen de slaapplekken. Extra pluspunt: rechtover de camping bevindt zich het klimbos Gardenen.
  4. Niet ver van huis en dus een waardig alternatief voor een verre vakantie die moest afgelast worden!

MEER INFO

Visit Veluwe

2 comments Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.