DE GROTE SCHIJN – Feeëriek event in het Rivierenhof in Deurne

Er was eens een park … een geheimzinnig park.

Een park dat eenmaal per jaar – en dit gedurende enkele dagen – de ogen opent, waarop het hele park wordt omgetoverd tot een eigenzinnige wereld waar licht een eigen leven krijgt.

Er wordt gezegd dat het park dit doet om, net voor het in winterslaap gaat, zelf nog even de donker wordende dagen op te lichten.

En zo wordt het Provinciaal Groendomein Rivierenhof te Deurne in de herfst een mysterieus en ietwat verborgen plekje waar toeschouwers worden uitgenodigd mee onderdeel te worden van een lumineus en woordeloos verhaal. Een audiovisueel totaalspektakel, ondersteund door allerlei geursensaties – volgens zoonlief vergelijkbaar met de geurpagina’s van de Geronimo Stilton Fantasiaboeken-, waar je van de ene verwondering in de andere valt.

Wat je ziet, hangt af van je eigen inspiratie, achtergrond of verbeelding. Alles is immers suggestief. Waar de ene immers een lavastroom ziet, herkent de andere een scène uit een boek van HP Lovecraft.

Onze eigen interpretatie was het terechtkomen in een vreemde en raadselachtige sprookjeswereld, zwevend tussen Stranger Things en Aliens. Adembenemend.

Ik wilde altijd al eens het noorderlicht zien. Maar vanavond ben ik even voldaan.

NEED TO KNOW

  1. Deze feeërieke herfstavondwandeling is ongeveer 2 km lang – dus ook goed te doen met mini-mensjes -, start naast het Openluchttheater (zie pijlen in het park) en is geschikt voor rolstoelgebruikers.
  2. Je kan De Grote Schijn bij valavond gaan bezoeken van 25 oktober tot en met 11 november. Omdat er wordt gewerkt met tijdssloten boek je tickets best online. Wees er wel snel bij, want vorig jaar waren de tickets in een mum van tijd uitverkocht.
  3. Op het einde van de tocht kan je de knorrende magen voeden en de dorstige levers lessen in de gezellige horeca-village.
  4. Op zoek naar een uitstap tijdens de herfstvakantie waar je kroost übergelukkig en rustig van wordt? Hijs je telgen dan in hun rubberen laarzen, trek een vosjesmuts over hun oren en off to Deurne.

MEER INFO

Wij mochten dit evenement bezoeken door Maison Slash, een online lifestyle magazine voor rocknroll-ouders. Dank je wel, hiervoor!

Tickets boeken of meer info vinden over het evenement kan hier:

De Grote Schijn

De Grote schijn deurne lichtspektakel Rivierenhof Lichtsensatie
De Grote schijn deurne lichtspektakel Rivierenhof Lichtsensatie start
De Grote schijn deurne lichtspektakel Rivierenhof Lichtsensatie
De Grote schijn deurne lichtspektakel Rivierenhof Lichtsensatie kleuren
De Grote schijn deurne lichtspektakel Rivierenhof Lichtsensatie moerasmonster
De Grote schijn deurne lichtspektakel Rivierenhof Lichtsensatie brand
De Grote schijn deurne lichtspektakel Rivierenhof Lichtsensatie mist moeras
De Grote schijn deurne lichtspektakel Rivierenhof Lichtsensatie spinnenweb
De Grote schijn deurne lichtspektakel Rivierenhof Lichtsensatie dwaallichtjes
De Grote schijn deurne lichtspektakel Rivierenhof Lichtsensatie cocons
De Grote schijn deurne lichtspektakel Rivierenhof Lichtsensatie ei

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.