DE EERSTE VIS – Origineel dierenplezier in Hotton

Mijn zoon wilde leren vissen en mijn man vond dit een goed idee. Zo kon hij dit, als hij dit ooit zou nodig hebben, al. Waar hij dit ooit zou nodig hebben was me niet echt duidelijk, maar bon.

Ik ging op zoek en kwam terecht bij Rivéo waar we het dagprogramma ‘De eerste vis’ voor gezinnen boekten.

De voormiddag ging van start met een zoektocht in de aquariums van Rivéo. Zo leerden ze alle vissen kennen die zich bevonden in de nabijgelegen rivieren. Tot mijn verbazing gingen ze (mijn zoon en een kameraadje) volledig op in het spel. De gemeende high fives bij het winnen van het spel hoorden er dan ook bij.

Hierna gingen we, gewapend met emmers, laarzen, netten en bakken, naar de meest nabij gelegen rivier. Daar moesten ze op zoek naar diertjes in het water die ze dan moeten determineren. Het zoeken vonden ze (op hun zes jaar) uiteraard het leukst.

Na een middagpauze gingen we dan aan de slag als beginnende vissers. Er werd uitgelegd hoe je met een hengel moest werken, hoe je de worm aan het haakje bevestigde (ieuw) en hoe je de vissen kon lokken.

Binnen de kortste keren hadden ze beet en toen volgde de ene vis na de andere.

Onze visgids, zoals we hem noemden, was schitterend. Zelfs nadat ze de 20ste keer de vislijnen in elkaar hadden gehaakt, haalde hij deze met de grootste glimlach en geduld uit elkaar. Respect. Ik had de hengels al lang in het water gegooid.

Na twee uur hadden we genoeg gevangen om de snoek te voeden die zich in het aquarium van Rivéo bevond. Dat was het absolute hoogtepunt en afsluiter van de dag.

Sindsdien zijn ze nog steeds onder de indruk als ze het woord ‘snoek’ horen. En Renze wil opnieuw gaan vissen. Op een snoek …

NEED TO KNOW

  1. Bekijk het zomerprogramma online. Ons leek deze activiteit het leukst op een warme dag.  
  2. Neem geen waterschoenen, maar laarzen mee. En zonnecrème. En een petje. Want je zit in volle zon op sommige plaatsen.

MEER INFO

http://www.riveo.be/

Snoek in het aquarium
diertjes zoeken in de rivier
de eerste vis gevangen
aas aan de vislijn

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.