CORPUS EXPERIENCE – Origineel museum over het lichaam in Oegstgeest (NL)

Wij zijn geen diehardmuseafans. Honderden bordjes lezen terwijl je alle informatie absorbeert en verwerkt … no way, josé. Wij hebben daar net iets te veel ADHD voor.

Dus zal het ook niet verbazen dat, wanneer we gaan voor een museum, we gaan voor de interactieve soort aka de musea waar belevend leren centraal staat. Volgens onderwijsstudies trouwens ook de leermethode waar je de meeste leerwinst uit haalt … maar dit nerdige intermezzo terzijde.

Vandaag bezoeken we dergelijk ‘museum’, pardon, experience. Meer bepaald: de Corpus Experience. Want het wordt tijd dat zoonlief weet hoe zijn lichaam werkt. Allee, het grootste deel althans. Want voor het gesprek over de bloemen en de bijen is moederlief nog verre van klaar.

Je reis door de mens bestaat uit twee delen.

In het eerste deel maak je een tocht door een gigantische mens waar je, onder begeleiding van een audiotour en allerlei visuele effecten, bijleert over de werking van je eigen lichaam. In het tweede deel kom je terecht in een interactief deel, waar je leuke testjes kan doen en uitdagende games kan spelen.

En na alle info … ga ik morgen maar terug sporten denk ik …

NEED TO KNOW

  1. We mochten geen foto’s maken van de organisatie. Dat maakt dat we de foto’s moesten gebruiken van de organisatie zelf. Laat je hier echter niet door misleiden. Binnen val je van de ene in de andere verbazing.
  2. De minimumleeftijd voor aan bezoek aan dit museum is, naar onze mening, 8 jaar. De uitleg is net iets te moeilijk voor kleinere kindjes.
  3. Nood aan een natje en een droogje? Je kan terecht in de horecagelegenheden.
  4. Tickets boek je best online.
  5. Je spendeert hier ongeveer 2 uur.

MEER INFO

Meer info over openingstijden en tarieven kan je hier vinden:

Corpus

Foto: Maarten Huisman
Foto: Maarten Huisman