COMIC CON – Origineel event in Gent

Renze werd 5 en was, samen met ongeveer alle andere jongens van zijn klas, enorme fan van superhelden.

Omdat je deze niet op elke hoek van de straat vindt, reisden we af naar Gent, waar de jaarlijkse Comic Con-beurs plaatsvond.

Comic Con is een conventie die comics, coplay, gaming, films, manga, tv-series … samenbrengt. Je kan er gadgets aankopen, gamen, speelgoed aankopen dat je niet in de typische speelgoedwinkel vindt en … je superhelden ontmoeten. Het is eens iets anders dan Batibouw bezoeken.

Al van bij het parkeren begon de hilariteit bij de twee jongens, toen ze –mama, daar, daar, daar!!!!!- Ironman naast de auto zagen passeren.

De twee uur die erop volgen, gingen ze op de foto met Batman, Ironman, de Ghostbusters, het Star Wars-team, Jack Sparrow, Spiderman, de Ninja Turtles, Captain America en Deadpool (die ze gelukkig nog niet kenden), kochten we action figures, knuffels en werden zij, als kleinste cosplayers, ook gevraagd om mee op de foto te gaan.

Van de juf hoorde ik de maandag erachter dat ze het hele verhaal in alle geuren en kleuren uit de doeken hadden gedaan. Want ze hadden al die superhelden wel echt gezien, he! Zalig.

NEED TO KNOW

  1. Ga je met kindjes, verkleed ze dan. Dat maakt de uitstap zoveel leuker.
  2. Maak er een superheldenweekend van en ga de dag erachter de riolen in Antwerpen of Brussel bezoeken. Zo zien ze waar de Ninja Turtles leven.
  3. Wil je op de foto gaan met iemand, mag je dat gewoon vragen. De mensen die wij ontmoetten, waren supervriendelijk en er was niemand die dit niet wilde doen.
  4. Naast Comic Con heb je ook Facts, een andere conventie die we dat jaar ook bezochten. Min of meer hetzelfde concept, maar het aanbod is nog iets groter en minder op comics alleen gericht. Wij vonden Comic Con het leukst.

MEER INFO

Comic Con Cosplay Deadpool Wolverine Captain America
Comic Con superhelden cosplay Wolverine Captain America Ghostbusters
Comic Con Wolverine Captain America Planet of the Apes
Comic Con cosplay superhelden Captain America Wolverine

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.