BREDA – Originele citytrip (NL)

Het kriebelt. En wat moet je doen als het kriebelt? Sporten? Neeeeun! Reizen!

Omdat we echter maar 2 dagen tijd hadden en het dus een quicky moest worden, kozen we voor een locatie dicht bij huis. Breda!

We gingen voor een volwassen/kinderversie, waarbij we overdag voor kinderactiviteiten gingen en ’s avonds, eens de kiddies mooi sliepen en bij de oma in het hotel bleven, voor de iets meer volwassen activiteiten. Zo konden we ook als volwassenen genieten, zonder ons schuldig te moeten voelen dat onze kindjes iets zouden missen. Jaja, die navelstreng he.

Ik som even op wat we deden. We gingen uiteraard voor zo veel mogelijk originele uitstapjes!

Eekhoorn experience De Evenaar

De Evenaar is een exotisch tuincentrum/een beleveniswinkel waar je lijkt terecht te komen in een andere wereld. Nog meer bijzonder is dat hier verschillende soorten eekhoorns huizen die je zelf mag voeren (met het daartoe voorziene voedsel uiteraard). Een leuke en leerzame uitstap voor jong en oud! Je spendeert hier zeker 2 uur.

Reptielenhuis De Aarde

In deze kleine dierentuin maak je kennis met allerlei soorten reptielen en kan je een slang aaien. Het leukste vonden wij het voederen van de slang. Ja hoor, daar ging de rat. Ieuuwww! Hier ben je een uurtje zoet.

Yoghurt Barn

Heb je geen zin in een hotelontbijt, dan trek je toch gewoon de stad in en breng je een bezoekje aan de Yoghurt Barn. Hier bekeren ze zelfs de niet-yoghurtlovers. Frozen yoghurt, homemade pies, overnight oats, barn toasts, yoghurt breakfast deluxe, barn brunch, barn high tea … keuze te over. Zoonlief ging voor een berenboterham met pindakaas, banaan en bosbessen. Mjammie!

The Cake Room

Hou je van zoetigheden, kan je hier terecht voor je sugardosis. Je kan kiezen uit originele cupcakes in alle soorten en maten, wafels aangekleed met fruit, verse meringue, eetbare bloemen en suikerspin, verschillende freakshakes en last but not least … een borrelbord met zoetigheden! Het aangepaste muntgroene/roze interieur maakt de beleving helemaal af. Je kan hier bovendien ook terecht voor de mooiste taarten … EVER! En pssst … ze hebben hier een regenboogkamer!

Bon Appetit – ijssalon van Breda

Enkele onder ons hadden geen zin in cupcakes en freakshakes – in mijn ogen onmogelijk, maar goed – en kozen daarom een ijsje als vieruurtje. Wat ze hier aanbieden in dit ijssalon, waar je trouwens ook kan lunchen, is ongezien. Je krijgt er niet enkel de keuze uit originele smaken, je kan ook gaan voor een ijsontbijt (met muesli en yoghurtijs), loempia’s met appel en kaneel EN ijs, ijs met een bolletje vers cookie dough, allerlei soorten ijskoffies en zoveel meer.

De Jongens van Zand & Klei – aardappelrestaurant

In dit restaurant wordt de aardappel in een nieuw jasje gestoken. Om je vingers bij af te likken! Origineel zijn de papas (aardappeltapas). Overheerlijk. Wij gingen voor de combinatieschotel en die was meer dan de moeite waard. En dit voorzien van een speciaal bijpassend biertje! Origineel eten in een trendy en mooi interieur.

Bobbi’ s Bar

In deze hippe bar kan je heerlijk afzakken na een leuke avondactiviteit. de cocktails zijn er heerlijk, net als de hapjes, het interieur is hip en de bediening erg vriendelijk.

Prison escape real life gaming

Het relaas over onze avondactiviteit lees je hier.

Blind Walls Gallery – street art Breda

Wil je Breda ontdekken op een iets originelere manier dan aan de hand van de typische stadswandeling met gids, kan je gaan voor een stadswandeling aan de hand van een app die je langs de muren in het centrum van Breda brengt waar street artists schitterende murals hebben achtergelaten. Het project kreeg de naam Blind Walls Gallery. Leuk voor kindjes om te zoeken en leuk voor de volwassenen om te fotograferen. Zij die niet genoeg krijgen van de murals in het centrum kunnen trouwens een fietstocht boeken om ook de murals buiten de stad te ontdekken. De app kan je vinden in de app store of Google Play. Gewoon Blind Walls Gallery intypen.

NEED TO KNOW

  1. Hongertje tijdens de wandeling? Je kan ook terecht in de Foodhall van Breda. Daar vind je voor elk wat wils aangezien je hier de wereldkeukens onder 1 dak vindt.
  2. En voor de shopping queens onder ons: Breda heeft ook een schitterend winkelcentrum.

MEER INFO

Actuele prijzen en openingsuren kan je hier vinden:

Breda eekhoorn experience originele uitstapjes Breda anders belevingstuin
Eekhoorn experience
Breda eekhoorn experience originele uitstapjes Breda anders eekhoorns voederen
Eekhoorn experience
Breda eekhoorn experience originele uitstapjes Breda anders eekhoorns
Eekhoorn experience
Breda Reptielenhuis de Aarde originele uitstapjes kinderen slang kameleon
Reptielenhuis De Aarde
Breda reptielenhuis de aarde originele uitstapjes
Reptielenhuis De Aarde
Yoghurt Barn
breda The Yoghurt barn yoghurt bar ontbijten origineel lucnhen en brunchen bananenbrood
Yoghurt Barn
Breda The cake room cupcakes taarten freakshakes regenboogkamer
The Cake Room
Breda The cake room A cup of cake cupcakes taarten freakshakes regenboogkamer
The Cake Room
Breda The cake room A cup of cake cupcakes taarten freakshakes regenboogkamer wafel
The Cake Room
breda ijssalon bon appetit origineel ontbijten ijsjes
Ijssalon Bon Appetit
Breda Ijssalon van Breda originele ijsjes Bon appetit
Eenhoornijs
Breda jongens van zand en klei origineel restaurant
Jongens van Zand & Klei
Breda jongens van zand en klei origineel restaurant papas
Jongens van Zand & Klei
Breda cocktails Bobbi's bar avond origineel aperitieven interieur
Bobbi’s bar
Breda cocktails Bobbi's bar avond origineel aperitieven
Bobbi’s bar
Breda Blind Walls Gallery street art stad origineel verkennen
Blind Walls Gallery
Breda Blind Walls Gallery street art stad origineel verkennen murals
Blind Walls Gallery
Breda Blind Walls Gallery street art stad origineel verkennen versierde vuilnisbakken
Blind Walls Gallery
Breda Blind Walls Gallery street art stad origineel verkennen mural vlinders
Blind Walls Gallery