BLOKARTEN – Originele activiteit in Wijk aan Zee (NL)

Punten scoren bij manlief. Dat was mijn vooropgesteld doel. En dat kan voor mijn lieve alfa man niet zonder de nodige actie en adrenaline uiteraard.

Dus gaan we vandaag de sport beoefenen waarvan ik tot op heden nog steeds niet weet hoe ze extact uit te spreken, namelijk blokarten. Soit. Iets met wind en een soort kart.

Eens aangekomen kleden we ons om, krijgen we instructies en springen we in de karts.

Manlief is er, as usual, weer direct mee weg en vliegt over het strand, terwijl ik nog elegant – euch noooot- in de blokart probeer te geraken. Ik voel me net Mister Bean.

Eens ik neerlig, valt het me op hoe dicht ik bij de grond zit. Ik bedenk nog hoe goed dit is want dan kan ik niet van al te hoog vallen.

En daar ga ik. Nu zou ik zo graag schrijven: en toen vloog ik behendig met de blokart over het zand, nam elke bocht met een ongeziene elegantie en kwam tot stilstand met een sierlijke slip. Tja … niet dus. Ik reed recht de zee in, viel omver, reed dan terug en sloopte een hele berg materiaal dat er uitgestald lag … gelukkig is er niet veel volk op het strand.

In mijn ooghoek zie ik manlief al het sierlijke doen dat ik wou doen. Pfff …

Maar gelukkig zijn de mensen van Outstanding Events er.

Een instructeur, die waarschijnlijk mijn beteuterde blik zag en gigantisch veel medelijden met mij had, snelt te hulp. Hij neemt de kart over en zoeft met mij over het strand. Rondje na rondje. Hij toont waar ik moet trekken (en vooral waar niet) en hoe ik het zeil kan draaien.

Ik ben gigantisch onder de indruk als ik uitstap. Met deze activiteit ervaar je zonder twijfel de snelheid en de intensiteit van de wind.

Maar naast onder de indruk te zijn, ben ik toch ook extreem trots. Omdat ik ook tegen manlief kan zeggen: ‘Ik heb het gedurfd!’ en dit met bijhorend overwinningsdansje.

Ik, Nes met vrees (maar dan wel met hulp) heeft deze gewaagde activiteit tot een schitterend einde gebracht. Dank je wel, meneer de instructeur.

NEED TO KNOW

  1. Dit is het ideale strand om te gaan blokarten. Nergens heb je zo veel ruimte. Hier moet je echt niet bang zijn om iemand omver te rijden. De ruimte zorgt er trouwens ook voor dat je harder kan gaan en verder kan rijden.
  2. Al ik het kan, kan iedereen het. Ik ben level nul op sportief gebied. En de instructeurs van Oustanding Events zijn schitterend en enorm behulpzaam.
  3. Je kan reserveren vanaf 1 persoon. Dus handig als je eens wil uitwaaien.
  4. Je kan het blokarten combineren met powerkiten, outdoor lasergamen, raften of een escape room.
  5. Ik scoorde veel punten met deze activiteit. Dus zeker een leuke en originele uitstap voor de adrenaline-junk.
  6. Neem zeker een handdoek, zonnecrème, handschoenen en zwemschoenen mee.
  7. Na het karten kan je terecht in een leuke strandbar rechtover de activiteit. Inclusief lekkere cocktails!

MEER INFO

Meer info over actuele prijzen vind je hier:

Blokarten Outstanding Events

blokarting wijk aan zee originele uistap adrenaline nederland
blokarting wijk aan zee originele uistap adrenaline
blokarting wijk aan zee originele uistap adrenaline strand

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.