BLUEBERRY FIELDS – Blauwe bessen plukken in Beringen

Ik vind het belangrijk dat Renze weet waar alles vandaan komt. Daarom staat er al eens een pluktuin op het programma. Bovendien is het ook leuk, lekker en goed voor de portemonnee.

We kozen er deze keer voor om blauwe bessen te gaan plukken. Zo las ik ergens dat ze vol antioxidanten zitten en ook had ik, volgens mijn Pinterestaccount,  blauwe bessen nodig als versiering voor mijn zomerijsblokjes in cocktails en mocktails.

Dus wij weg naar Bleuberry Fields in Beringen.

Gewapend met een emmertje volgden we een weg naar het veld waar er duizenden bosbessenstruiken op je stonden te wachten. Hier toonde een man ons waar we mochten plukken.

We plukten wat overmoedig en hadden plots een emmer vol. Beetje piekerend (want ja, wat moet ik nu met 2 kilo bosbessen gaan doen) rekende ik af.

Na wat opzoekwerk bleek uiteraard dat die 2 kg voor alles dat ik wilde maken eigenlijk verre van genoeg was. Volgend jaar dan maar opnieuw een bezoekje.

NEED TO KNOW

  1. Dit is echt een voorbeeld van spelend leren.
  2. Aan de pluktuin is er ook een heerlijk terras waar je terecht kan voor allerlei specialiteiten met bosbessen. Zeker de pannenkoek met bosbessen en het ijs met bosbessensaus was heerlijk.
  3. Nog niet genoeg gekregen van bosbessen? Dan kan je ook terecht in het winkeltje op het domein waar je allerlei lekkernijen met bosbessen kan aankopen.
  4. Dit maakten wij met onze bosbessen: bosbessenkonfituur met aardbeien, bosbessenkonfituur met peer en gember, bosbessensaus als topping bij een ijsje, ingevroren bessen om te gebruiken bij het maken van een smoothie en uiteraard de zomerijsblokjes (water met een takje munt en 1 besje in een vakje van een ijsblokjesvorm laten opstijven).

MEER INFO

https://www.blueberryfields.be

bosbessen plukken pluktuin blueberry fields
blauwe bessen bosbessen close-up blueberry fields pluktuin
ijs ice-tea en sangria met blauwe bessen lekker en origineel
One comment Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.