ALICE IN WONDERPARK – Tijdelijke originele wandeling in het Vrijbroekpark Mechelen

Lewis Carroll schreef het al. Het beste cadeau je aan iemand kan geven is een leven vol avonturen. Prachtige opvoedkundige raad, niet?

Daarom gaan zoonlief en ik, in het gezelschap van zijn vriend Bogdan, vandaag op avontuur. Eentje waar trouwens Alice zelf de hoofdrol in speelt. Want ze heeft haar intrek genomen in het Vrijbroekpark in Mechelen. Allee, correctie. Ze is er even op bezoek. Want na 30 september vertrekt ze opnieuw naar Wonderland.

Maar nu. Nu is ze even hier. En zoals overal waar ze komt, brengt haar aanwezigheid de nodige magie met zich mee. Dus ja, her en der ziet het park er net iets anders uit.

Wil je even in haar wereld vertoeven, zal je opdrachten moeten uitvoeren, raadsels mogen oplossen en de weg trachten te vinden die zij voor je heeft uitgestippeld.

Een weg boordevol vliegende theekopjes, zwevende katten en sleutelgaatjes die je uitnodigen tot gluurmomentjes.

Betoverend!

NEED TO KNOW

  1. Deze leuke en originele wandeling loopt van 1 juli t.e.m. 30 september. De route is ongeveer 1,5 kilometer lang en goed voor ongeveer 1,5 uur zoek- en spelplezier doorheen de mooiste tuinen, bloemenweiden en stukjes bos.
  2. Starten doe je aan het houten hutje in de zomertuin (sla aan de hoofdingang rechts af als je met je gezicht naar de rozentuin staat en volg het pad). Aanmelden aan het onthaal is niet noodzakelijk.
  3. De eerste stop is niet zo makkelijk te vinden. Ga daarom in de zomertuin (aan het hutje) op zoek naar twee Alice plakkaten. Neem de doorgang recht tegenover deze plakkaten en speur naar wijzende handen of aan palen bevestigde mini-klokjes. Deze geven de richting van de wandeling aan.
  4. Ben je even je weg kwijt? De sympathieke parkwachters helpen je verder.
  5. Maak de beleving helemaal af en combineer met een Alice in Wonderland picknick (hier vind je inspiratie) in de bloementuin waarbij je voorleest uit het boek van Alice in Wonderland. Je kindjes zullen je dankbaar zijn.

MEER INFO

Alice in Wonderpark

ALICE IN WONDERPARK ALICE IN WONDERLAND VRIJBROEKPARK MECHELEN WANDELING KINDEREN OP STAP MET KINDEREN SLEUTEL
ALICE IN WONDERPARK ALICE IN WONDERLAND VRIJBROEKPARK MECHELEN WANDELING KINDEREN OP STAP MET KINDEREN
ALICE IN WONDERPARK ALICE IN WONDERLAND VRIJBROEKPARK MECHELEN WANDELING KINDEREN OP STAP MET KINDEREN THROUGH THE LOOKING GLASS
ALICE IN WONDERPARK ALICE IN WONDERLAND VRIJBROEKPARK MECHELEN WANDELING KINDEREN OP STAP MET KINDEREN KING AND QUEEN
ALICE IN WONDERPARK ALICE IN WONDERLAND VRIJBROEKPARK MECHELEN WANDELING KINDEREN OP STAP MET KINDEREN ALICE HOUSE
ALICE IN WONDERPARK ALICE IN WONDERLAND VRIJBROEKPARK MECHELEN WANDELING KINDEREN OP STAP MET KINDEREN CARDS
ALICE IN WONDERPARK ALICE IN WONDERLAND VRIJBROEKPARK MECHELEN WANDELING KINDEREN OP STAP MET KINDEREN HAAS DIE TE LAAT IS
ALICE IN WONDERPARK ALICE IN WONDERLAND VRIJBROEKPARK MECHELEN WANDELING KINDEREN OP STAP MET KINDEREN ALICE HOUSE

Merci schoonbroertje voor de tip!

8 comments Add yours
    1. Neen die is ondertussen spijtig genoeg afgelopen, maar ze hebben wel een nieuwe wandeling! Vriendelijke groetjes!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.