ABATTOIR FERME – Origineel theater voor volwassenen

De eerste keer dat ik een theaterstuk van Abattoir Fermé, een professioneel theatergezelschap uit Mechelen, bezocht, stond ik, nadat het licht was uitgegaan en opnieuw was aangegaan, plots oog in oog (want de theaterzaal is vrij klein en zeker als je op de eerste rij zit) met een volledig naakte man. Deze staarde, gedurende 5 minuten en zonder iets te zeggen, naar de zaal. Bijzonder.

Na afloop vonden manlief en ik het nogal apart en wisten we niet goed wat we er nu eigenlijk van vonden, maar we merkten wel in de weken die volgden dat we toch een zekere fascinatie hadden opgedaan. Dus boekten we een tweede theaterstuk. Helemaal anders, maar even vreemd en intrigerend. En een derde. En vierde.

Wil je eens iets anders dan het traditionele theater en ben je niet snel gechoqueerd, dan moet je dit huiveringwekkend theater dat meestal verhalen vertelt  die de samenleving angst aanjagen, zeker eens doen.

NEED TO KNOW

  1. Dit theater tast wel wat grenzen af, dus best kijk je even (alvorens een ticketje te boeken) op hun website of dit wel je ding is.
  2. Niet geschikt voor kinderen. Hou je echter wel van de sfeer die je terugvindt in de stukken van Abattoir Fermé , kan je wel BANGERIK gaan zien, een theaterstuk met dezelfde sfeer, maar dan op kinderniveau.
  3. Je kan de avond afsluiten met een wijntje en wat tapas in de wijnbar Unwined wat verderop. De avond beginnen kan je in het Italiaans restaurant L ‘Artista, waar vers gemaakte pasta’s op het menu staan.

MEER INFO

2 comments Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.