4 DX SLASH SCREEN X – Originele bioscoopervaringen in Antwerpen

Het is klaar en duidelijk. De bioscoopwereld is ontwaakt uit een lange en diepe coma. Misschien zelfs wakker gekust? Wie weet. Het is alleszins mogelijk want prins Netflix was op doorreis.

Een ding is zeker. Ze gaan een stapje verder. Want naast het filmpjepopcornenfrisdrankgebeuren, bieden ze nu ook echte filmsensaties aan. Films kijken 2.0.

We ondervonden dit vorige maand al aan de lijve – toen we in Breda een filmpje vanuit een luie relaxzetel meepikten –, maar ook vorig weekend werd dit opnieuw duidelijk.

Want we bezochten Kinépolis Antwerpen om hier de 4DX en de SCREEN X – filmervaringen te ondergaan.

Wablief?

Wacht. Ik licht even toe zodat je up-to-date bent.

4DX als in the new and improved 3D. Denk aan een spectaculaire mix van realistische en synchrone bewegingseffecten gecombineerd met weersimulaties zoals water-, wind-, licht- en misteffecten. You say what? In mensentaal: wat er in de film gebeurt, ervaar jij ook in real life. Krijgt het personage een duw in de rug? Jij ook. Vliegt een pijl langs diens oor? Jij voelt dit door een luchtgaatje in je stoel ook. Valt deze in het water? Jij krijgt water in het gezicht. You get my point. Ook zalig zijn de stoelen. Deze beschikken over een speciale motor die je stoel precies laat bewegen in functie van wat je op het scherm ziet en beleeft. Je beweegt dus de hele tijd. Zoonlief genoot zienderogen.

ScreenX is dan weer iets anders. Hier beleef je de film nog intenser doordat de schermen zijn uitgebreid naar de linker- en de rechterwanden van de filmzaal. Vergelijk het met een 270 graden kijkervaring. Hierdoor lijkt het alsof je in de film zit. Weird, maar cool.

Dus. Dinner and a movie dit weekend?

NEED TO KNOW

  1. Lees goed de veiligheidsvoorschriften alvorens je deze filmzalen betreedt. Zo worden deze filmsensaties onder andere afgeraden aan zwangere vrouwen en te kleine kindjes. Ook warme dranken en nacho’s met saus zijn een no go.
  2. Kies voor een film met veel actie. Hoe meer actie, hoe groter de sensatie.

MEER INFO

Kinépolis

4dx cinema kinépolis antwerpen special effect films bioscoop
4dx cinema kinépolis antwerpen special effect films bioscoop zaal

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *