KERSTCROQUEMBOUCHE – Origineel kerstdessert

Al jaren wou ik een croquembouche maken. Mijn Pinterestbord stond dan ook al jaren vol met diverse modellen.

En today was the day!

Want zoonlief had niet enkel zin in soesjes, ook wou hij zijn eigen dessert in elkaar fabriceren En laat dit nu net de twee ingrediënten zijn voor een middagje croquembouchebak- en knutselplezier.

Het recept voor de soesjes vind je online. Wij gebruikten het recept van Jeroen Meus, want die man kan niet alleen geweldig koken, ik ben ook verzot op de manier waarop hij het brengt. Niet te veel poespas en een grapje hier en daar. Love it!

Het was een beetje een geknoei met de chocolade en het bevestigen van de – wil je nu eindelijk blijven plakken – soesjes, maar het resultaat?

Tja, dat leefde niet lang.

NEED TO KNOW

  1. De chocolade kleuren deden we met kleurstof uit de Aveve, de kerstsprinklers haalden we bij Carrefour en de kerstsnoepjes kochten we bij Lange Asem in Mechelen.
  2. We plakten de soesjes op de isomo cone vast met gesmolten chocolade. Om het geheel wat feestelijk te maken wikkelden we een gouddraad rond.
  3. Nog in need wat kerstinspiratie betreft? Klik dan zeker op onze rubriek Kerstmis.
kerstdessert diy kerst diy kerst food christmas food croquembouche kerst soesjes kerst kerst dessert kerstavond
kerstdessert diy kerst diy kerst food christmas food croquembouche kerst soesjes kerst kerst dessert kerstavond
kerstdessert diy kerst diy kerst food christmas food croquembouche kerst soesjes kerst kerst dessert kerstavond

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *