ORIGINELE BORDSPELLEN VOOR KINDEREN – Origineel entertainment at home

Iedereen kent het wel. De bordspellen waarbij je de gevangenis in vliegt zonder aan start te passeren, het toch altijd An met de bril is of waarbij je toch altijd net dat blokje wegtrekt waardoor de hele toren op jou valt. Frustrerend. Tel daar ook nog eens een valsspelend kind, dat bovendien ook niet tegen zijn verlies kan, bij op en het wespeleneenspelvanavond verandert in ikwiljelichtjeswurgenavond.

Opgetogen ben ik dus dat we kunnen overstappen op die bordspellen – lees: de meer originele bordspellen – waar ik als volwassene ook plezier aan beleef en waar je vooral moet samenwerken i.p.v. elkaar te verslaan.

En de hemel ging open, de engelen zongen en vlinders en eenhoorns daalden neer.

Ook nood aan iets anders? We helpen je op weg en zetten enkele van onze favorieten op een rijtje.

Clank

Dit spel speelt zich af in een drakenhol vol met schatten. Jij daalt zo snel en stil mogelijk af in het hol van de draak en probeert zoveel mogelijk schatten van de draak te stelen zonder dat deze je achterna komt en je doodt. Degene met de meest waardevolle schatten wint al lijkt het niet echt alsof je tegen elkaar strijdt. Reken twee tot vier spelers. Op de doos staat 13+, maar zoonlief van 8 speelt dit eigenlijk perfect mee.

Het verboden eiland

Hier staat samenwerken centraal. Als team van avonturiers is het jullie doel de vier elementen – het kristal van het vuur, het standbeeld van de wind, de kelk van het water en de steen der aarde – op tijd in veiligheid te brengen alvorens het eiland zinkt. Maar let op, want dit gaat sneller dan je denkt.

BOARDGAMES KIDS BORDSPELLETJES KINDEREN VERBODEN EILAND

Aftermath

In dit avonturenspel in boekvorm bevinden de spelers zich in een gevaarlijke wereld. De mensheid is verdwenen en de wereld is overgenomen door de natuur. In meer dan 20 scenario’s ga je na wat er van de wereld over is. Wil je overleven, moet je soms vechten, soms vluchten.

BOARDGAMES KIDS BORDSPELLETJES KINDEREN AFTERMATH

Throw throw burrito

In dit spel moet je kaarten verzamelen, punten verdienen en duelleren waarbij je speelgoedburrito’s naar elkaar te gooit. Hilarisch. Ook ideaal als je niet te lang wilt spelen.

Magic Maze

Een tovenaar, een barbaar, een dwerg en een elf proberen, binnen een beperkte tijd, de Magic Maze supermarkt te plunderen. Hierbij moeten ze enkele obstakels overwinnen. Extra pluspunt: je mag niet communiceren met elkaar dus het meeste van het spel vindt plaats in absolute stilte. Ideaal als je als ouder eens geen ruziemakende kinderen op de achtergrond wilt.

BOARDGAMES KIDS BORDSPELLETJES KINDEREN MAGIC MAZE

Mice and Mystics

In dit avonturenspel moeten de spelers – muizen – samenwerken om een koninkrijk te redden. Ze krijgen te maken met allerlei tegenstanders zoals kakkerlakken, ratten, spinnen en de huiskat en ze opereren in een steeds veranderende en interactieve omgeving. Wij spelen dit spel steeds met een potje kaasblokjes naast ons. Dat geeft een extra aan het spel! Trouwens het favoriete bordspel van zoonlief.

BORDSPEL KINDEREN BOARDGAMES KIDS MICE AND MYSTICS

Draghan

In dit kaartspel neem je de rol op van een dappere avonturier die de taak op zich heeft genomen de draken en monsters uit het schaduwrijk te verslaan. Omdat je dit samen met anderen doet is het belangrijk dat je goed samenwerkt. Ideaal voor een bondingmomentje.

NEED TO KNOW

  1. Enkele van deze bordspelen kan je gratis gaan uittesten in het bordspelcafé The Playground in Antwerpen.
  2. Je kan de bordspelen online, bij de Spelvogel of in The Playground kopen.
One comment Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.