ESCAPE TALES HET RITUEEL – Origineel bordspel

Geregeld gaan manlief en ik eens op date. Iets van liefde en een werkwoord. Maaaaaaarrrr … ik ben aan de zetel gekluisterd want mijn meniscus is gestorven. ‘Wie niet luisteren wil, moet maar voelen’, riep hij nog, maar bon … Het gevolg: ik kan niet naar buiten.

En dus doen we thuis iets. Een bordspelthriller slash een escape bordspelhorrorverhaal slash kaartspel met escape room ervaring.

Anyway … iets speciaal waarbij je moet gaan ontsnappen in je eigen woonkamer.

Je kruipt tijdens dit bordspel in de huid van Samuel, een man wiens vrouw zelfmoord pleegde en wie nu ook op het punt staat zijn dochter te verliezen. Want deze is terechtgekomen in een onverklaarbare coma.

In een poging haar te redden, probeert hij haar aan de hand van een occult ritueel en met behulp van een boek uit de coma te laten ontwaken.

Maar … hij komt terecht in een parallelle wereld waar hij verschillende raadsels moet oplossen om verder te geraken.

Ja, dit spel gaat niet over kabouters en hun pinnenmuts. Integendeel.

Maar dat hoeft ook niet. Want weird was ook eens leuk!

En vooral … verslavend!

NEED TO KNOW

  1. Dit spel is niet vergelijkbaar met andere escape bordspellen (zoals Unlock, Exit … ) die we reeds speelden. Dit spel gaat verder en net daarom vonden wij het origineel genoeg om het wat extra aandacht te geven.
  2. Dit bordspel speel je met 1 tot 4 spelers. Twee vonden wij ideaal.
  3. Het spel is te lang om in 1 keer uit te spelen. Wij deden er 4 avonden over.
  4. Ideaal als je houdt van puzzels, raadsels … en niet naar buiten kan of wilt. Ook een leuk spel voor mensen die houden van bordspellen met een duister kantje.
  5. Door je persoonlijke keuzes doorheen het spel, kom je terecht in verschillende scenario’s en zijn er ook verschillende alternatieve eindes mogelijk. Dat maakt dat je het spel meerdere keren – mits voldoende tijd ertussen – kan spelen.
  6. Narratief is dit spel erg sterk. Hierdoor kom je echt in het verhaal te zitten.
  7. De puzzels zijn zalig. Niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk. Slechts 1 puzzel – de koelkast – konden wij zelf niet oplossen. Hier en daar kan het ook wel helpen als je, net zoals ons, wat escape rooms achter de kiezen hebt.
  8. Dit is geen spel voor kinderen. Het verhaal is net iets te luguber. Ook wordt het kind in slechts 1 scenario gered.
  9. Een tip: speel met je hart. Meer kan ik niet zeggen zonder iets te verraden.

MEER INFO

Wij kochten dit spel, na een gesprek met de ontwerper ervan, aan op een bordspelbeurs. Maaaarr … je kan dit spel ook aankopen in Dreamland.

escape tales het ritueel escape room bordspelthriller doos
escape tales het ritueel escape room bordspelthriller
One comment Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *