ESCAPE ROOMS AT HOME – Originele escape en puzzel games vanuit je luie zetel

Ja … kroketjes. Het thuiszitten. Wij zijn dat verre van gewoon. En na 5 weken knutselen, koken, het oplossen van kinderdrama’s – zoals het kiezen tussen een Pokémon of een Mario Bros onderbroek – en het spelen voor juf in combinatie met een eigen fulltime job snakt mijn geest naar grote mensen entertainment.

Een onverwachte reclameaanbieding biedt gelukkig de oplossing. Want plots ontdek ik dat de online escape rooms als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten. Dank u oh lieve inbox. Van ontroering pink ik zelfs even een traantje weg. There is a God. En hij zit in een escape room.

Dus ook zin om even terug in het lichaam van een volwassene te springen? Check dan even wat wij speelden de voorbije 2 weken.

The big break Hamburg

Dit is een tofke voor echt niet veel geld. Voor 10 euro speel je hier immers de online escape room Under Quarantine. Toepasselijk, aangezien je een onderzoeker speelt die op zoek moet gaan naar een microbioloog die, na het ontwikkelen van een vaccin tegen een hoogst besmettelijk virus dat de hele bevolking in quarantaine plaatste, verdween. Raadsels zijn niet erg moeilijk en er zitten een aantal aangename twists in. Wij vonden dit alleszins – van alle zaken die we uitgetest hebben – het meest lijken op een online escape room en speelden dit, op een avond deze week, met ons tweetjes, 1 computer die niet altijd even snel was en een glas wijn op een uur en 40 minuten uit.

Big Break Hamburg, Online escapegame (1 tot 2 uur): bespaar 30% in ...

Prison escape online

In deze interactieve game moet je het gevangenissysteem kraken van de Koepelgevangenis ‘de Boschpoort’ en kom je live in verbinding te staan met gedetineerden en bewakers. Jouw taak is het bevrijden van de onschuldig vastzittende Y. Koblenko. Best speel je dit online met een groep vrienden – maximum 7 personen – aangezien je een groepsprijs van 109.95 euro betaalt. Nice!

Prison Ecape heeft online spel dat je vanuit je woonkamer kan spelen

Lockdown Homebound

Hier moet je achterhalen wie er achter de duistere organisatie CatWicker zit. Een echte Sherlock Holmes ervaring waarbij je op een erg afwisselende slash originele manier op zoek moet gaan naar informatie die je verder helpt in je onderzoek naar de organisatie, hun locatie … . Wat me hier vooral opviel wat de professionele look van het spel. Wij speelden dit – omdat we maar met ons tweetjes en 1 laptop waren – op meerdere dagen uit. Let wel! De raadsels zijn echt niet van de poes en elk dossier vraagt de nodige tijd. Het spel kost 29.95 euro.

E-scaperooms.nl | Escape reality from home!

De verloren herinnering

De Verloren Herinnering is een gratis online escape slash puzzel spel. Het verhaal katapulteert je terug naar de tweede wereldoorlog. Hier en daar moet je wat zoeken naar wat er juist gevraagd wordt – zo zaten wij wat vast in het café -, maar als je in het achterhoofd houdt dat het een gratis spel is, biedt dit een tof alternatief voor een tv-avond.

De Verloren Herinnering: escape room game voor thuis door Creators ...

Funhouse

Dit is een gratis mini escape spelletje. Tof als tussendoortje en niet zo erg moeilijk. Wij speelden dit trouwens met zoonlief aangezien de raadsels mooi doenbaar zijn.

999 Games в Twitter: "Probeer de 999 Games funhouse! In deze ...

Conspiracy 19

Dit meeslepend spel – waarbij je in een race tegen de klok de wereld moet redden van een ‘virus’ – ontvang je per post en is ontworpen door de gekende designers van Dark Park. Het bevat talloze unieke voorwerpen, speciaal ontworpen puzzels en een bloedstollend avontuur waarbij je moet inloggen op geheime websites. Wij betaalden, met verzendingskosten, 65 euro voor het spel. We moesten even wachten op de levering, maar vonden dit een schitterende escape experience en absoluut zijn geld waard! Topervaring!

CONSPIRACY-19: Een nieuwe DarkPark experience. Voor thuis ...

NEED TO KNOW

  1. Op 25 april kwam ook de escape ervaring Unsolved Mystery uit. Wij speelden dit nog niet, maar boekten wel al tickets. Je betaalt 29.50 euro voor deze ervaring.
  2. Nog meer zin in escape games at home? Check hier, want hier vind je een volledige oplijsting van mogelijk te spelen online puzzels en escape ervaringen.
  3. Liever geen online spel? Ga dan voor een escape bordspel. Wij blijven Escape Tales Het Ritueel een echte topper vinden als het gaat om een home escape.
  4. Zin gekregen om na het spelen van het Prison Escape spel te gaan voor the real deal? Schrijf je dan – na de Corona horror uiteraard – in voor een real life experience en ga fysiek ontsnappen uit de koepelgevangenis van Breda. Meer info vind je hier.
One comment Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.