DE VERHALENGROT – Origineel entertainment at home

Luisterverhalen. Zalig, niet? Alsof een stem je even meeneemt naar een parallel universum waar je een avontuur beleeft terwijl je wezenlijk nog gewoon in je living zit. Ongelooflijke power of the mind.

Ook voor kinderen vind ik dit geweldig. Alleen … is zoonlief er eentje van de drukke en erg beweeglijke soort. Hem een uur laten luisteren naar luisterverhalen terwijl andere externe prikkels zijn aandacht nog opeisen, is als dusdanig een absolute no go.

En zo ontstaat onze verhalengrot – lees: totaal ingericht sprookjesachtig tafelkampje. Dit magisch plekje, waar alle prikkels worden weggenomen en waar het luisteren van het verhaal op zich centraal staat, biedt immers de oplossing met tot gevolg dat zoonlief verhaal na verhaal verslindt.

Sprookjestastisch, niet?

NEED TO KNOW

  1. Wij gebruikten onze robuuste eettafel om onze verhalengrot te bouwen. We propten onder de tafel een opblaasbaar matras en voorzagen dit van allerlei dekens en kussens in verschillende materialen. Over de tafel legden we verschillende dekbedden – die we verzamelden van over het hele huis- zodat de luisterplek volledig van de buitenwereld afgesloten kon worden. Afwerken deden we met kerstlichtjes.
  2. De verhalen werden afgespeeld op een draadloze speaker die verbonden was met de Spotify van mijn eigen gsm.
  3. Je kan kiezen voor een online luisterverhaal (zoals de Snelweg Sprookjes of diverse sprookjes op You Tube) of voor een gehoorspel op cd (verhalen Nachtwacht, sprookjes Efteling, de Gruffalo – leuk voor kleine kindjes -, luisterverhalen Harry Potter of de gehoorspelen van Het Geluidshuis). Zoonlief was het meest fan van de sprookjes van de Efteling op Spotify.
  4. Had je graag een adultproof versie van onze verhalengrot? Lees dan ons artikel midzomernachtvertellingen.
de verhalengrot staycation entertainment thuis luisterverhalen efteling tafelkamp kampen bouwen indoor kamperen (4)
de verhalengrot staycation entertainment thuis luisterverhalen efteling tafelkamp kampen bouwen indoor kamperen
de verhalengrot staycation entertainment thuis luisterverhalen efteling tafelkamp kampen bouwen indoor kamperen (2)
de verhalengrot staycation entertainment thuis luisterverhalen efteling tafelkamp kampen bouwen indoor kamperen (3)