BORDSPELEN HIPSTER-STYLE – Origineel spelen at home

Bordspelen zijn opnieuw in. Hoeraay! Op verschillende plaatsen zie je immers gameavonden opduiken. En zeg nu zelf, het is toch leuker een groepje mensen een bordspel te zien spelen, eerder dan ze op hun gsm te zien tokkelen.

Daarom werd dit ons nieuw thema voor een volgend avondje met een van onze vriendengroepen. Manlief was extra blij, omdat hij -zijn geeky hipster-kantje vooral- verzot is op bordspelen (lees: die bordspelen die je vaak niet in de doorsnee speelgoedwinkel vindt).

Enkele voorbeelden:

 • De kolonisten van Catan: waarbij je zoveel mogelijk land moet veroveren
 • Pandemie: waarbij je een ziekte/epidemie moet tegenhouden
 • Gloomhaven: de kaviaar onder de bordspelen (wel bijna niet verkrijgbaar)
 • Alexandria: waarbij je de brand in de grote bibliotheek van Alexandrië kan herbeleven
 • 7 Wonders: strategisch spel waarbij de spelers een aantal wonderen kunnen bouwen 
 • Betrayal legacy: verkenning van een spookachtig huis

Al deze bordspelen kan je vinden bij de Spelvogel. Deze shop heeft een gigantisch aanbod wat betreft de ‘meer speciale’ bordspelen. Een absoluut voordeel is dat ze zelf de meeste van hun bordspelen kennen en gespeeld hebben en ze je daarom erg goed kunnen helpen om je, aan de hand van je interesses, het juiste bordspel aan te wijzen.

Game on!

NEED TO KNOW

 1. Vaak hebben mensen een fout beeld van bordspelen. Veel mensen denken ook dat dit vooral voor kindjes is. Dit is echter niet zo. Er bestaan immers erg veel bordspelen voor volwassenen die niet geschikt zijn voor kindjes.
 2. Wil je met twee spelen en wil je het huis niet uit voor een escape-room, kan je gaan voor het bordspel ‘UNLOCK!’. Deze bordspelen bevatten, vinden wij althans, de leukste escape-games.
 3. Ook voor kinderen hoef je niet alleen te gaan voor Happie Haai. Er bestaan iets speciale bordspelen voor kinderen vanaf 8 jaar. Magic Maze (niet te verwarren met het betoverde doolhof) is er 1 van. Ondertussen hebben wij al een achttal meer alternatieve opties in ons bezit.
 4. Wil je ‘total losgehen’? Organiseer dan een spelavond waarbij iedereen verkleed moet komen. Fun gegarandeerd.
 5. In de Kruitfabriek in Vilvoorde en in Hal 5 in Leuven kan je terecht voor gamenights.

MEER INFO

De Spelvogel

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.