WILLY WONKAFEESTJE – Origineel chocoladefeestje voor een zesjarige

Na de tiende keer ‘Mama, mag ik de film van Willy Wonka nog eens zien?’, wist ik het. Dit ging het thema  worden voor de verjaardag van zoonlief, die nu al zes werd.

Dus keek ik aandachtig mee naar de film en ging na wat ik kon verwerken in een feestje. Op het einde van de film had ik niet alleen een gigantische lijst aan ideeën, ik wist ook dat ik, zowel praktisch als financieel, bepaalde droombeelden moest laten vallen. Spijtig, want ik zag een chocoladerivier door de living wel zitten.

Het feestje zelf werd een compromis tussen droom en realiteit, binnen het vooropgestelde budget.

De uitnodiging

Ik wilde een uitnodiging die de kinderen onmiddellijk betrok bij het hele feestgebeuren. Ook wilde ik dat ze de film keken voor ze naar het feestje kwamen zodat ze zelf verbanden konden leggen tussen de film en wat we gingen doen. Daarom koos ik voor een doosje, vanuit de AVA, dat ik paars spoot, voorzag van een uitnodigingskaartje (gemaakt in Word) en ingepakt als een snoepje. In het doosje stak ik de film van Willy Wonka (ik plakte er een eigen sticker ‘Speel mij’ over) dat vastgehouden werd door een lolly. Deze rustte op een tapijtje van vals gras (dat ik haalde bij Van Uytsel). De uitnodiging zelf maakte ik opnieuw, jawel, in Word. Alles in Willy Wonka-stijl.

De bedankjes

De bedankjes bestonden uit een reep chocolade, omwikkeld met een zelfgemaakt label, snoepjes vanuit de snoepwinkel en een toverbal-lolly. Alles ingepakt, voorzag ik het zakje ook van twee kaartjes: het gouden ticket en een bedankwoordje.

De tafelbekleding

Ik ging voor een paars onderlaken (Veritas), waarop ik grasmatjes vanuit de Casa (je vindt deze rond Pasen) legde. Op de grasmatjes verspreidde ik mini-paddenstoelen, Maltesers en reepjes chocolade. Verder pakte ik twee doosjes in paars papier in, blies ik ballonnen met stippen op, pakte ze in met doorschijnend papier en voorzag ze van een stokje (wit gespoten plastic buis uit de Brico) zodat het net gigantische lolly’s leken. De naamkaartjes werden mini- Wonka hoedjes waarop ze hun naam konden lezen.

De animatie

In de eerste plaats huurden we een mini-springkasteel bij Acajeux. Dit diende wel enkel als opvulling tussen de verschillende, door ons gegeven, workshops.

De eerste workshop was een chocoladeworkshop. We hadden een tafel voorzien waarop alles klaarstond en deden dan de volgende dingen: we maakten een chocoladelolly met topping, een chocoladen marsepeinballetje en een krokant chocoladen rotsje (cornflakes en gesmolten chocolade). Meer dingen hadden we niet moeten maken, want na deze drie zaken was de aandacht ook weg. Tijd voor het springkasteel.

Na het eten volgde de tweede activiteit, bestaande uit een Willy Wonka-estafette. Ze moesten spekjes in een kom gooien, Violet Baudelaire helpen ploffen met dartspijltjes, blikken gooien waarop snoepjes geplakt waren en om af te sluiten moesten ze een zelfgemaakte snoeppiñata kapot slaan.

Op het menu

Op het menu stond, hoe kon het ook anders, een chocoladefondue. Ze dipten cakejes, marshmallows, vers fruit (banaan, aardbei), lange vingers, kattentongen … met volle overgave in het fontein van chocolade. Zorg wel voor vochtige doekjes achteraf.

Deco

In onze voortuin voorzagen we zelfgemaakte lolly’s van geverfde schijfjes piepschuim, omwikkeld met doorschijnend inpakpapier en enkele ballonnen aan de deur.

NEED TO KNOW

  1. Maak alles zelf. Dat komt je stukken goedkoper uit.
  2. Zet alles op voorhand goed klaar, want op het feestje met zesjarigen heb je overal ogen nodig.
willy wonkafeestje verjaardag uitnodiging paars doosje
uitnodiging willy wonka feestje verjaardagsfeestje
Willy Wonkafeest unieke verjaardag bedankje lolly snoep
verjaardagsfeestje thema willy wonka bedankjes
willy wonka feestje chocoladeworkshop kinderen
willy wonkafeestje workshop chocolade
willy wonka workshop chocolade aardappels
violet baudelaire balonnen darts ploffen
verjaardagsfeestje willy wonka pinata slaan
verjaardagsfeest willy wonka lange vingers banaan chocoladefontein origineel feestje koekjes
inkom willy wonka feestje grote lolly balonnen

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.