PIRATENFEEST – Origineel verjaardagsfeest voor een vierjarige

Renze werd vier, dus tijd voor een feestje. Aangezien dit het eerste feestje met de klasgenootjes was en niet met de kindjes van vriendinnen (van wie ik onderhand wel weet wat ze wel en niet graag hebben), wou ik toch een beetje op veilig spelen wat betreft het thema. Want niets zo erg als kindjes die een activiteit niet leuk vinden. Dus gingen we, na een luid JAAA- geroep van zoonlief, aan de slag.

De uitnodiging

Voor de uitnodiging kozen we een glazen buisje (te koop bij Atita) waarin we wat binnenspeelzand en enkele schelpjes propten. Ook voegden we een zelfgemaakte uitnodiging waarvan we de randjes afbrandden (alsof het rechtstreeks van een piratenschip kwam) toe. Omdat de uitnodiging zelf nogal fragiel was, pakten we deze extra in met doorschijnend papier.

De tafeldecoratie

Onze tafeldecoratie bestond uit een zwart tafelkleed, waarop een rood/wit gestreepte banner lag. Daar plaatsten we een piratenboot, voorzien van de nodige Playmobil mannetjes en piratenbordjes die we online bestelden, op.

De bedankjes

Wat betreft de bedankjes kozen we voor een piratendoosje dat we vulden met een piratenbellenblaas, een ooglapje, enkele stoere plaktattoos, een doosje binnenspeelzand en enkele snoephaaien.

De animatie

Naast een drakenspringkasteeltje, zorgden we voor kleurplaten voor de aanwezige meisjes (die af en toe een time-out wilden van de wat wildere boys). Daarnaast was er ook animatie gegeven door piraat Sabine, die de kindjes niet alleen transformeerde in heuse piraten, maar die ook een unieke papegaaienshow met drie, jawel drie, echte papegaaien uitvoerde. Nadien mochten de kindjes ook op de foto met een papegaai en kregen ze ook een geplooid piratenzwaard, dat na een extreem zwaar gevecht op zee, wel sneuvelde.

En om te eten?

We schotelden de kindjes cupcakes, die ze zelf mochten beleggen met allerlei toppings, voor. Voor de toppings kozen we voor mini-skeletjes, mini-botjes, piratenhagelslag (uit de Albert Hein), chocolaatjes enzovoort.

MEER INFO

decoratie inkom piratenverjaardagsfeest welkom piraatjes kom binnen als je durft
bedankje piratenfeest
tafeldecoratie piratenfeest piratenboot ooglap inktvis octopus piraat haak kapitein bekers met doodskop
cupcakes piraten met toppings skeletjes hagelslag chocolade
de jongens piraten gaan uit hun dak op het springkasteel met hun piratenzwaard
piraat met papegaai op schouder piratenverjaardagsfeest papegaaienshow

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.