SLEEPOVER MET PARTIES AND PILLOWS – Origineel slaapfeestje voor kinderen

‘Mama, wanneer mag ik nu eindelijk eens een slaapfeestje?’. Ik wist het. Ik beloofde dit al lang. Alleen … de gedachte een hele nacht te worden opgehouden door giechelende jongens met zin in kattenkwaad – en zoonlief op kop – schrok me wat af.

Maar de blik van zoonlief was deze keer bij het stellen van de vraag zoooooo treurig dat ik in het diepste van mijn moederhart voelde dat ik dit al te lang had uitgesteld. En dus bezweek ik. A sleeping party it was.

In mijn zoektocht naar een leuk thema, botste ik op de website van Parties and Pillows. Boy oh boy, wat een schitterend concept is dit. Alle tentjes zijn tot in de perfectie uitgewerkt en mijn feestjesplannersgen sloeg bij het zien van dit alles op hol.

Omdat ons slaapfeest een indoor camping sleepover party – à la lumberjack slash Beer in het Bos slash Bear Grylls – als thema had, gingen we voor de camouflagetentjes. Want dat heb je nu eenmaal nodig om niet gezien te worden door loslopende beren!

The boys vonden het geweldig. En uitspraken als ‘Oh waauuw, keicool!’ en ‘Mogen wij hier echt in slapen?’ bleven niet lang uit.

En zoonlief? Diens ogen glinsterden twee dagen later nog. Samen met het zagen voor een tweede slaapfeestje …

De uitnodiging

Ik ging voor een uitnodiging in de vorm van een knapzakje. Hiervoor gebruikte ik een vierkant lapje jute stof waarvan ik de vier hoeken – met behulp van een elastiekje en een touwtje – bovenaan samenbond. In het zakje stak ik een hoofdlamp en een opblaasbaar kussentje.

Verder bracht ik, naast een takje, een in Word zelfgemaakt kaartje – waar ik alle feestgegevens op noteerde – en een gepersonaliseerd schijfje hout aan.

parties and pillows logeerparty sleepover party slaapfeestje kidsparty invitation
parties and pillows logeerparty sleepover party slaapfeestje kidsparty accessoires

De animatie

Uiteraard moesten deze ook aangepast zijn aan het thema. Vandaar onze keuze voor onderstaande activiteiten.

Vuur maken

Manlief leerde de avonturiers vuur maken. We deden dit wel – om het toch een beetje veilig te houden – in de vuurschaal. Hier roosterden ze worstjes – gerold in bladerdeeg – en marshmallows boven.

parties and pillows logeerparty sleepover party slaapfeestje kidsparty bedankje vuur

Zoek de bosdieren

We verstopten over het hele huis bosdiertjes. Deze moesten zij, in het donker en met behulp van hun hoofdlamp, gaan zoeken.

Mini – bijlwerpen

We huurden een set mini – bijlwerpen bij de organisatie Avontuurlijk Natuurlijk. Dat was de topper wat de activiteit van de avond betrof.

parties and pillows logeerparty sleepover party slaapfeestje kidsparty bedankje bijwerpen
parties and pillows logeerparty sleepover party slaapfeestje kidsparty bedankje bijwerpen woodcutter
parties and pillows logeerparty sleepover party slaapfeestje kidsparty bedankje bijlwerpen axe throwing

Film kijken

Zoals het hoort op een sleepover voorzagen we ook enkele films. Ze konden kiezen uit: Beer in het Bos, Bigfoot en Jungle Book.

Tijdens de film voorzagen we een zelfgemaakte chocoladen kampeertaart.

parties and pillows logeerparty sleepover party slaapfeestje kidsparty bedankje taart

Het ontbijt

Naast versgemaakte chocomelk en vers fruitsap konden ze ook genieten van een zelfgemaakte smorescornflakesmix bestaande uit Nestlé Cookie Crisp cornflakes, mini – marshmallows en stukjes chocolade.

parties and pillows logeerparty sleepover party slaapfeestje kidsparty
parties and pillows logeerparty sleepover party slaapfeestje kidsparty breakfast ontbijt

De gifts

Hier ging ik voor een trail mix die ze zelf konden samenstellen uit chocoladen rozijnen, chocoladen rotsjes, Twix, zelfgemaakte koekjes in de vorm van een beerpoten en smores – marshmallows (grote marshmallows op een stokje, gedompeld in gesmolten chocolade en crunched cookies). Alle ingrediënten kregen wel een, in Word gemaakt, aangepast kaartje.

Ze kozen zelf wat ze in het zakje, dat ik ook in het thema aangekleed had, staken.

parties and pillows logeerparty sleepover party slaapfeestje kidsparty trail mix
parties and pillows logeerparty sleepover party slaapfeestje kidsparty gift
parties and pillows logeerparty sleepover party slaapfeestje kidsparty bedankje

NEED TO KNOW

  1. Parties and Pillows maakt je het leven makkelijk. Deze onderneming bespaart je immers organisatiestress of een zoektocht naar de perfecte accessoires aangezien zij dit werk al voor jou hebben gedaan. Het enige dat jij moet doen is het kant en klare materiaal bij hun thuis oppikken.
  2. In totaal kan je, naast dit thema, nog kiezen uit 5 andere thema’s voor je sleepover party: voetbal, superhelden, pretty & pink, disco fever (mijn tweede favoriet) en dance the night away. Allemaal ideaal voor kindjes van 6 tot 12 jaar. Vind je de tentjes geweldig, maar past het thema niet bij de interesses van je zoon/dochter? Geen nood! Doe dan net zoals ons en maak dan enkel gebruik van de tentjes. Deze alleen al maken je feestje helemaal af.
  3. Elk slaappakket bevat materiaal voor 8 kinderen en is uitbreidbaar tot 10 kinderen. Inhoud? Tentjes, luchtbedden met pomp, beddengoed, picknickspullen, verlichting en allerlei extra’s om het feestje onvergetelijk te maken.
  4. En wat betreft onze tweede topper aka het mini bijlwerpen op ons feestje: ook hier scoor je mee. Waarom? Omdat bijlwerpen naast trendy ook gewoon fun is. Ook voor kindjes??? Yep. Omdat de bijltjes klein zijn, is dit ook een haalbare activiteit voor kindjes. Dus ga bij je volgend feestje dan ook zeker eens voor deze originele out-of-the-box activiteit. De kindjes zullen je dankbaar zijn. Let wel! Bestel voldoende bijltjes want deze gaan snel stuk.

MEER INFO

Parties and pillows en Avontuurlijk Natuurlijk

parties and pillows logeerparty sleepover party slaapfeestje kidsparty bedankje slapen
parties and pillows logeerparty sleepover party slaapfeestje kidsparty accessoires
parties and pillows logeerparty sleepover party slaapfeestje kidsparty tent

3 comments Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.