POKEMON PARTY MET POKEMON ESCAPE ROOM – Origineel feestje voor een achtjarige

Ik ga nog veranderen in een Jigglypuff … of een Bulbasaur. Want he, ik ken ze ondertussen allemaal. Te danken aan zoonlief die me elke dag gratis en ongevraagd bijles geeft over Pokémon.

In de keuken, aan tafel, in de zetel … elke plaats is een ideale plaats om na te gaan wie in wie evolueert en wie hoeveel HP heeft. En als goede moeder luister ik aandachtig. Al komt het soms mijn oren uit. Maar zoonlief is als fan zo adorabel dat ik enkel kan glimlachen en luisteren.

Dus ging ik voor ons familieverjaardagsfeestje begin november voor het thema Pokémon – sorry ma – en aan zijn glimlach te zien, was hij daar dolgelukkig mee. En dat is voor mij al wat telt.

Hieronder hoe ik te werk ging.

De uitnodigingen

Geen Pokémon zonder de typische kaarten. Dus werd dergelijke kaart, ingepakt in doorschijnend papier en voorzien van een Pokémon miniatuur, de uitnodiging.

Pokemon party Pokemon feest verjaardag Pokémon Pokéball Diy Pokémon invitation

De decoratie

De tafel werd voorzien van een felblauw tafellaken, Pokémon bordjes, bekers en ballonnen. Als extra decoratie op de tafel maakte ik gebruik van de Pokémon knuffels – die zoonlief al in zijn bezit had – en enkele Pokémon figuren die ik in kleur op kartonpapier had afgedrukt en uitgeknipt. Verder kocht ik rode servetten en maakte ik in Word een Pokéball naamkaartje.

Pokemon party Pokemon feest verjaardag Pokémon Pokéball Diy Pokémon table decoration
Pokemon party Pokemon feest verjaardag Pokémon Pokéball Diy Pokemon table decoration
Pokemon party Pokemon feest verjaardag Pokémon Pokéball Diy pkémon table decoration

Het eten

Naast een fotobiscuit – die ik bij de bakker liet maken – maakte ik de rest van de taarten, waaronder een echte Gengarcake, zelf. De gewone taarten voorzag ik wel van miniatuur Pokémon figuren om ze alsnog bij de Pokémon taarten te laten passen.

Pokemon party Pokemon feest verjaardag Pokémon Pokéball Diy Pokémon Gengar cake Pokémon DIY cake2
Pokemon party Pokemon feest verjaardag Pokémon Pokéball Diy Pokémon biscuit

’s Avonds maakte ik een Pikachu burger, een Gengar milkshake (mix melk, bevroren bosbessen en een bolletje vanille-ijs) en zoete aardappelfrietjes. Ja, een echt gezonde dag was het niet …

POKEMON PARTY POKEMON FOOD GENGAR MILKSHAKE POKEMON ETEN PIKATCHU BURGER PIKATCHU FOOD

De activiteiten

Om te zorgen voor wat Pokémon entertainment knutselde ik 3 activiteiten in elkaar.

De eerste activiteit was een Poképunch. Ik nam een houten plaat, plakte er met een lijmpistool plastic bekertjes op – waarvan ik er enkele vulde met een miniatuur Pokémon – en bracht, met behulp van een elastiekje, over de bekertjes rood, wit of zwart zijdepapier aan. Het geheel werkte ik af met een vals grastapijt en afgedrukte Pokémonfiguren. Bedoeling van het spel: iedereen ‘puncht’ om beurt een bekertje en ziet of hij/zij iets gewonnen heeft.

Pokemon party Pokemon feest verjaardag Pokémon Pokéball Diy Pokmon Poképunch Pokémon games

De tweede activiteit was een Pokémon escape room die ik zelf in elkaar had gestoken. Want naast Pokémon is zoonlief ook verzot op escape rooms. Ik wist dat hij van deze combinatie dus uit zijn dak zou gaan. Ik maakte de opdrachten zo afwisselend mogelijk. Topper van het feestje! Wil je thuis zelf aan de slag om een escape room te maken? Lees dan deze reportage.

escape room pokémon pikatchu pokéball escape kids escape room kids escape boxen
pokemon escape room pikatchu escape room kids

De derde activiteit was het Pokéwerpspel ‘Gotta catch em all’. Ik transformeerde isomobollen naar Pokéballen en drukte grote Pokémon figuren af die ik met een stokje in de tuin bevestigde. Bedoeling van het spel: de winnaar is diegene wiens Pokéballs het dichtst bij de Pokéfiguren liggen.

Pokemon party Pokemon feest verjaardag Pokémon Pokéball Diy
pokeball gotta catch them all pokemon party

De bedankjes

Deze bestonden uit – hoe kan het ook anders – Pokémon gadgets. Zo kocht Ik per persoon 2 Pokémon drankjes en een Pokémon Pez houder met navulling. Daar voegde ik nog 2 zelfgemaakte Pokémon Penny koekjes en een zelfgemaakt Pokémon snoepzakje (gevuld met snoepbanaantjes) aan toe. Ingepakt in doorschijnend papier en voorzien van 2 zelfgemaakte bedankkaartjes werd dit een echte Pokémon giftbag.

Pokemon party Pokemon feest verjaardag Pokémon Pokéball Diy Pokémon gift
Pokemon party Pokemon feest verjaardag Pokémon Pokéball Diy Pokémon gift Pokémon candy
Pokemon party Pokemon feest verjaardag Pokémon Pokéball Diy Pokémon candy bar Pokémon Penny

NEED TO KNOW

 1. Ik maakte de uitnodiging in Word en liet deze in kleur afdrukken op kartonpapier. De miniatuur Pokemons, die ik ook gebruikte voor de Poképunch bestelde ik online bij Fruugo.
 2. Het felblauw tafellaken kocht ik op het Stoffenspektakel in Leuven.
 3. De Gengarcake maakte ik van chocoladebiscuit, gevuld met een roomkaasvulling en rood vers fruit. Recepten vind je makkelijk online. Geen cooking skills? Je kan dit ook laten maken bij iemand gespecialiseerd in themataarten.
 4. Het vals grastapijt vond ik in het tuincentrum.
 5. Hoe maak je de Pokéballen? Je spuit de helft van de bal rood met een rode spuitbus, plakt zwarte plakband rond het geheel en werkt af met een zwart/wit cirkeltje. Simpel en niet zoveel werk. De isomobollen vond ik in Ava papier.
 6. De wikkels voor de Pokémon Pennykoeken vond ik online. Het Pokémon snoepzakje maakte ik in Word.
 7. De gele pistolets voor de Pikachu burgers liet ik maken in de bakkerij van Carrefour Zemst. Zij waren zo vriendelijk mijn raar verzoek in te willigen. De kleurstof voor deze pistolets vind je bij Aveve.

MEER INFO

Heb je graag onze printables? Stuur ons dan een mailtje en we helpen je verder.

POkémon party Pokémon feestje versnapering Pokémon food
9 comments Add yours
 1. GAAF! Is het ook mogelijk om de escape room van Pokemon te delen??? Ik zou er heel graag gebruik van maken…of in ieder geval weten hoe je het opgebouwd hebt met welke opdrachten!

  1. Hoi hoi! Hij was getest en goedgekeurd door onze boys. Hij komt echter pas in oktober online. Kan je tot dan wachten of is het voor een feestje dezer dagen?

 2. Wat leuk!! Mijn zoontje is volgende week jaren en wilt graag een pokemon kinderfeestje met speurtocht en escape room. Hier staan leuke ideetjes. Ik kan niet wachten tot de escape room online komt.

   1. Wat leuk gedaan! Ik had zelf al wat opdrachten bedacht/gevonden. Een aantal van jullie opdrachten van jullie is een leuke aanvullen. Nu heb ik ook een idee hoe ik een escape room thuis in elkaar kan zetten.

 3. Hi! Wat een toffe items heb je allemaal! Heb je misschien een printable van het Pokemon snoepzakje? Vriendelijke groet

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *