MONSTER MASH PARTY – Origineel monsterfeestje voor een zevenjarige

In het midden van de zomer wilde zoonlief knutselen. Op zich niets speciaal, ware het niet dat hij wilde knutselen voor Halloween. Bij 30 graden. Bijzonder. Deze voorliefde voor Halloween zette zich nog enkele maanden verder, waardoor het thema voor zijn volgend verjaardagsfeest eigenlijk makkelijk was. Het werd een Monster Mash party.

De uitnodiging

De uitnodigingen werden beweegbare skeletjes, waarbij ik alle onderdelen aan elkaar bevestigde met gekleurde splitpennen (uit de Zeeman). De skeletjes voor de basis downloadde ik gratis via de link bij meer info, maar ik voegde er wel mijn eigen tekst aan toe zodat het toch nog iets uniek had. Ik stak de uitnodiging in een zwarte omslag, die ik afsloot met een plastic duizendpoot (te verkrijgen ten tijde van Halloween in de Dreamland) en dit alles pakte ik nog eens, want hé het is feest, met doorschijnend inpakpapier en Halloweenkaartjes die ik zelf maakte, in Word.

De bedankjes

De bedankjes bestonden uit: een schminksetje (want wie wil er nu niet geschminkt worden als een vampier), littekenplaktattoos en een lolly in de vorm van een skelet. De plaktattoos en het schminksetje vond ik online, de lolly in de Zeeman (ten tijde van Halloween).

De tafelbekleding

De tafel versierde ik met een zwart tafellaken, waarop ik een banner legde met spinnenwebben. Daarop kwamen skeletjes, raven, plastic insecten, pompoenen die ik zwart had gespoten en kandelaars die ik zelf had gemaakt met wc-rolletjes en een lijmpistool.

De animatie

We begonnen het feest met voeldozen waar ik allerlei dingen in had gestoken. Zo had ik een doos met gekookte spaghetti (de zombiehersenen), gepelde druiven (de heksenogen), gedroogde mango (tong), een spin die je kon bedienen vanaf een afstand en slijm (vanuit een slijmpotje).

Daarna gingen we over tot donuthappen. We hingen donuts in het teken van Halloween aan een touwtje in de lucht, de ventjes deden hun handen op hun rug en zo moesten ze om het eerst, de donut proberen op te eten.

Hierna vertrokken we naar de Halloween glowgolf, waar ze in teams tegen elkaar moest strijden. Het decor hier is prachtig en past volledig binnen een Halloweenfeest.

Eens terug thuis, verorberden we het Halloweenbuffet, maakten we nog een snoepbrochette van Halloweensnoep waarna het tijd was om naar huis te gaan.

Op het menu

Op het menu stond een Halloweenbuffet dat ik zelf maakte. Van Frankensteinpudding, tot heksenvingers, tot chocolade vleermuizen en zoveel meer. De meeste recepten vind je op Pinterest.D

NEED TO KNOW

  1. Maak alles zelf. Dat scheelt in je budget.
  2. Zorg voor een goed draaiboek, zodat je weet wat je wanneer gaat doen.

MEER INFO

De uitnodigingen

De kandelaars

Halloween glowgolf

decoratie tafeldekkin halloween verjaardagsfeest oogballen heksenketel skelet
decoratie halloween balonnen ogen tanden spinnen graf
mand met bedankjes halloweenfeest
halloweenfeestje voeldozen monstersnot oogballen monsteroren zombiehersenen
feestje halloween donuthappen donuts
verjaardagsfeestje glowgolf
Halloween party invitation
Halloween party invitation
halloween outfit skelet bijl door hoofd

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.