ESCAPE ROOM IN A BOX – Origineel thuisfeestje

Ik hou ervan om elk feestje bij ons thuis een originele twist te geven. Een mini – upgrade die de sfeer een extra boost geeft. Dat dit zorgt voor lachende gezichten en kinderlijk gegiechel vind ik, people pleaser zijnde, fantastisch. Daar doe ik het voor.

In mijn zoektocht naar een specialleke voor mijn volgende party@homefeestjes met vrienden, stootte ik op het concept escape room in a box. Het concept? Een mobiele escape game – in de vorm van een escape box – op een locatie naar keuze. Dus ook in je living. Zalig!

Het plezier begint eigenlijk al bij de levering van de box – met bijhorende jute zak die je pas mag openen bij de start van het spel – die er, by the way, waanzinnig uitziet. Er is aan elk detail gedacht.

En ja hoor. We konden na de maaltijd niet snel genoeg beginnen. De twee kisten staken te veel onze ogen uit. We verdeelden ons in twee teams – mannen tegen vrouwen -, lazen het verhaal voor en gingen aan de slag.

We werkten samen, losten raadsels op, gilden van plezier als we een slot openden en hadden een high five momentje telkens we een puzzel konden ontcijferen. Teambuilding ten top.

Op 10 – ja, letterlijk 10 …- seconden na versloegen de mannen ons.

De fuckers!

NEED TO KNOW

  1. Maak je etentje helemaal af door je eettafel ook het thema escape room te geven. Zo voorzag ik mijn tafel van een cryptex, gouden sleutels, een oude loep, wat oude boeken, een verrekijker en een bordje waarop ik een bijpassende tekstje schreef. De borden voorzag ik van mini houten kistjes die ik vulde met allerlei puzzels en raadsels. Zo was de toon direct gezet.
  2. Wij waren unaniem. Dit was geweldig en kan je ten allen tijde gebruiken. Als entertainment op een verjaardags-, kerst-, nieuwjaars-, communie- of lentefeest, maar ook als origineel inpakcadeau voor een jarige die, om zijn/haar cadeau in de box te vinden, eerst alle codes moet kraken.
  3. De raadsels zijn uitdagend, maar haalbaar. Wij losten alles op in twee teams van 3 mensen (we hadden twee boxen) en dat vonden wij – omdat dan iedereen zijn/haar rol kon spelen zonder in elkaars weg te zitten – het meest aangenaam. Escape plezier van elk team: 87 minuten (althans wij dan toch).
  4. De inhoud van de kist – wij speelden de versie a pirate’s old whiskey crate – is briljant. Hoe je mensen zo lang kan entertainen met een kist, is onbegrijpelijk. Hoedje af voor de ontwikkelaars.

MEER INFO

De kist ontlenen kan je hier.

escape box escape room in a box mobiele escape room escape the box originele feestje met vrienden escape box
escape box escape room in a box mobiele escape room escape the box originele feestje met vrienden sarah en daphne
escape box escape room in a box mobiele escape room escape the box originele feestje met vrienden sam
escape box escape room in a box mobiele escape room escape the box originele feestje met vrienden zoeken naar centen
escape box escape room in a box mobiele escape room escape the box originele feestje met vrienden het boek
escape box escape room in a box mobiele escape room escape the box originele feestje met vrienden feesttafel
escape box escape room in a box mobiele escape room escape the box originele feestje met vrienden bordje
escape box escape room in a box mobiele escape room escape the box originele feestje met vrienden
2 comments Add yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *