DINOFEESTJE – Origineel feestje voor een driejarige

Jongens en dino’s. Het is me wat. Elke tentoonstelling of dierenpark met dino’s in zijn bezit hebben we onderhand al wel gezien. Zoonlief werd drie en dus jawel, een dinofeestje.

De uitnodiging

Ik kocht blauwe doosjes in Ava Papier en vulde deze met groene raffia. Vervolgens blies ik een kwarteleitje uit, verfde dit groen met stippen en stopte aan het bovenste gaatje een papiertje in het eitje waarop de uitnodiging stond geschreven. Van zodra de kindjes het eitje braken, konden ze de uitnodiging lezen.

De bedankjes

De bedankjes bestonden uit: dinokoekjes, dinostickers, een ei met groeidino, een dinostuiterbal en een mini-dinopuzzel.

De tafelbekleding

De tafel versierde ik met mos, takken, varens en grote (en kleine) dino’s. Ook de bordjes en servetjes hadden een dino-thema.

Omdat de aandachtspanne van een driejarige nog erg klein is, kozen we voor de afwisseling tussen een dinokasteel, een dinozoektocht in zand (gewoon dino’s verstoppen in zand en de kindjes dan laten zoeken), het verven van papieren dino’s (deze vind je in Schleiper), het kapotslaan van een pinata van een dino-ei (die maakten we zelf van krantenpapier, behangerslijm en papier) en het versieren van dinokoekjes (die ik op voorhand bakte).

Op het menu

Op het menu stond een dinotaart die ik zelf gebakken had. Hiervoor gebruikte ik chocoladedeeg met een vulling van cream cheese en veeeeeeeeeeeeeeel fondant!

NEED TO KNOW

  1. Maak alles zelf. Ook de taart. De prijzen hiervoor zijn soms erg hoog.
  2. Ondertussen verkopen ze ook opblaasbare dino’s bij Dinoworld. Schitterend voor in je voortuin of bij het versieren van je feesttafel.

MEER INFO

Dinoworld

uitnodiging dinofeestje dinosaurusei
tafeldecoratie dino verjaardagsfeest t-rex triceratops
verjaardagstaart dino triceratops 3 jaar
bedankjes dinofeest hatch-em ei met dino stuiterbal dinokoekjes dinostickers

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.