CIRCUSFEESTJE – Origineel feestje voor vijfjarige

Voor de vijfde verjaardag van onze zoon kozen we voor een heuse circusparty.

Waarom? Omdat zoonlief gestart was met het volgen van circuslessen en omdat alles wat met het circus te maken heeft, gewoon staat voor pure fun. Na een brainstormsessie met de zoon, die ondanks zijn leeftijd al heel goed kon verwoorden wat hij zeker wel en toch maar niet wou, begon de uitwerking ervan.

Het resultaat vind je hieronder en kan je gebruiken als inspiratie voor het uitwerken van je eigen circusparty.

De uitnodigingen

De omslag: na wat opzoekwerk, ging ik voor een ontwerp dat ik zelf maakte in Word. Ik liet alles in kleur (en op kartonpapier) afdrukken, knipte en plakte alles aan elkaar, gaf het circusloket een ruitje (gemaakt van een doorschijnend plastic blad) en kerfde de naam van de genodigden in een plooibare zilveren folie.

Het uitnodigingskaartje: maakte ik ook zelf in Word en ik plakte een snorretje op het kaartje om het nog net iets meer cachet te geven.

De bedankjes

Uiteraard dienden de bedankjes ook in het thema te zijn. Daarom koos ik voor mini- kauwgomballen automaatjes, gevuld met Smarties, een rode neus, een felgekleurde lolly en een mini goochelsetje. Om het helemaal feestelijk te maken, maakte ik kaartjes (opnieuw in Word), waarop ik een dankwoordje schreef.

De tafelbekleding

Ik ging voor een turkoois onderlaken met daarop een rood/wit- gestreepte banner. Op de banner plaatste ik omgekeerde kartonnen cupcakevormpjes waarop ik circusdieren plaatste. Verder zette ik 2 popcorndozen, gevuld met M&M’s en drie soorten ballonnen (op een staafje), verspreid over de tafel. Op de rode bordjes legde ik naast het naamkaartje ook een grote clownsbril met neus.

De animatie

Ik koos voor de HOE HA HOPSA-show van Pruts en Tijl. Als je een circusfeestje organiseert, is dit een echte aanrader. De show richt zich naar kinderen tussen 3 en 12 jaar, wordt gedragen door muziek (zang en gitaarbegeleiding), bevat goochelmomenten, gekke fratsen en verrassende wendingen. De kinderen genoten er volop van. Als kers op de taart kregen ze ook allemaal een geplooide ballonhoed.

Op het menu

Zoals het hoort in een circus serveerden we zelfgemaakte limonade, popcorn, poffertjes, suikerspin  (ik had ook een mini-suikerspinmachine in de Casa op de kop getikt) en hotdogs.

NEED TO KNOW

  1. Je vindt het materiaal in de Action, AVA papier en online.
  2. Vraag de genodigden of ze verkleed kunnen komen. Zo zijn ze al helemaal in de stemming bij de aankomst op het feestje.

MEER INFO

Pruts en Tijl

bedankjes verjaardagsfeestje circus
circusfeestje balonnen popcorn poffertjes
circus party invitation
circus party invitation
circusfeestje clown goochelaar toverstokje gitaar
circusfeest hoed balonnen plooien

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.