BOSBRUNCH – Origineel familiefeest in een bos

Ik denk dat mijn familie Spaanse of Italiaanse genen heeft. Wij houden van eten. Lekker eten. Slecht voor de lijn, schitterend voor de gezelligheid en de bonding.

Het gebeurt dan ook regelmatig dat we vrienden en familie uitnodigen om met ons al etend de dag te beginnen. En dit onder de vorm van een ontbijt of een brunch.

Hierbij proberen we ook steeds weer op zoek te gaan naar nieuwe thema’s en ideeën. Zo kunnen we onze gasten keer op keer toch een beetje verrassen. En dat zorgt dan weer voor extra endorfines. Dus everybody happy en een uitstekende sfeer.

Deze keer gingen we voor een bosbrunch ter ere van het lentefeest van zoonlief. Het lentefeest zelf hadden we gevierd met de familie, maar omdat we ook een vriendengroep (met en zonder kindjes) hebben die ons erg nauw aan het hart ligt, wilden we ook iets extra voor hen. Daarom een bosbrunchlentefeest.

Benieuwd? Lees dan hieronder hoe we het aangepakt hebben.

De uitnodiging

Ik ging voor een uitnodiging die bij het bosgebeuren paste. Ik haalde een boompje uit papier mache in de Ava, plakte deze op een boomschijfje en bracht met een lijmpistool mos, paddenstoelen, mini- denappels en groene takjes bladeren aan. Ook voorzag ik kaartjes waarop de uitnodiging duidelijk werd gemaakt. Dit alles werd nog eens feestelijk verpakt in doorschijnend papier.

De locatie

Ik koos voor een bos dicht bij onze woonplaats en dit omdat je anders te ver moet sleuren met al het eten en het decoratiemateriaal. Kies voor een bos waar de kindjes kunnen spelen na het eten.

De decoratie

Ik ging voor een gedekte tafel voor de volwassen en picknickkleedjes voor de kinderen. De gedekte tafel bestond uit zilveren kandelaars, onderborden in hout, witte tafellakens, zwart bestek, beige serviettes, groene glazen theelichthouders, een takje groen en een denappel. De picknickkleden werden vergezeld van een picknickbankje voor kinderen en een goodiebag per kind.

De bedankjes

Voor de volwassenen koos ik voor een doorschijnend zakje met 2 chocolaatjes, een marshmallow en 2 koekjes, voorzien van een kaartje FOR (S)MORE LOVE. Zo konden ze de marshmallow thuis boven een vuurtje roosteren en er een smore van maken. Voor de kindjes vulde ik een goodiebag met allerlei prullaria waar ze zich tijdens de bosbrunch mee bezig konden houden zoals: een krasblok, ploppers, een schminkset voor de meisjes en een kneeddino voor de jongens …

Animatie

Wij voorzagen materiaal om gigantische zeepbellen mee te maken, het materiaal van de goodiebags en enkele bibberspiralen. En uiteraard: het bos om in te spelen.

Het eten

Hier kozen we voor een zoet/zout buffet. Op het menu stonden: Griekse balletjes met tzadziki, eimuffins, een quiche, een verse parmaham (om plakjes van af te snijden), wildsalami, enkele kazen, vers gemaakte ontbijtkoeken, briwats, zelf gemaakte chocoladewafeltjes, scones, verse fruitsalade, olijven, Griekse yoghurt met granola, verse konfituren, donuts in alle kleuren en smaken, vers geperst fruitsap, chocomelk, appelsap, cava en 2 vers gemaakte limonades.

NEED TO KNOW

  1. Hou zeer goed het weer in het oog en voorzie een back-up plan.
  2. Ga zeker een uur op voorhand naar het bos om alles klaar te zetten. Het is minder magisch als je genodigden toekomen en je nog alles aan het klaarzetten bent.
  3. Voorzie een vuilniszak, insectenspray (als je dit organiseert in de zomer), natte doekjes, een mini-EHBO set (want er is altijd wel iemand die valt), zilverpapier en stolpen om je eten te beschermen tegen de insecten.
  4. Laat niets in het bos achter. Je bent hier om van de pracht te genieten, niet om deze te vernielen.
bosbrunch origineel brunchen feest in een bos lentefeest origineel lentefeest uitnodiging bosfeest
bosbrunch origineel brunchen feest in een bos lentefeest origineel lentefeest origineel bosfeest
bosbrunch origineel brunchen feest in een bos lentefeest origineel lentefeest diner in een bos tafeldeco
bosbrunch origineel brunchen feest in een bos lentefeest origineel lentefeest picknick in een bos
bosbrunch origineel brunchen feest in een bos lentefeest origineel lentefeest ontbijt in een bos
bosbrunch origineel brunchen feest in een bos lentefeest origineel lentefeest diner in een bos brunch
bosbrunch origineel brunchen feest in een bos lentefeest origineel lentefeest goodie bags
bosbrunch origineel brunchen feest in een bos lentefeest origineel lentefeest goodie bag bosfeest
bosbrunch origineel brunchen feest in een bos lentefeest origineel lentefeest spelen in een bos

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.